Бойко Борисов пристигна в Кайро, разговаря с египетския министър-председател (обновена+видео+снимки)

  • 22 октомври 2018 21:05

  • 2640
  • 9
Бойко Борисов пристигна в Кайро, разговаря с египетския министър-председател (обновена+видео+снимки)
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пристигна на официално посещение в Кайро, Египет.

Той беше посрещнат с почетен гвардейски шпалир лично от премиера на страната - Мустафа Мадбули, съобщиха от правителствената пресслужба. Утре, 23 октомври, премиерът Борисов ще разговаря с президента на Арабска Република Египет Абдел Фатах Ас Сиси. В продължение на разговорите им по време на 73-та сесия на Общото събрание на ООН, двамата ще обсъдят активизиране на двустранните отношения и задълбочаване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес.

В делегацията, ръководена от премиера Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Българската страна има интерес и би желала да види едно действително и трайно активизиране на политическия диалог с Египет. Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Кайро по време на разговора си с министър-председателя и министър на жилищното строителство и урбанизацията на Арабска република Египет Мустафа Камал Мадбули. Настоящото посещение на българския премиер е втора визита на това равнище в историята на двустранните ни отношения с Египет.

Министър-председателят Борисов отбеляза, че българското правителство се стреми да поддържа интензивен политически диалог на всички нива с традиционните партньори на България в Близкия изток и Северна Африка. Премиерът добави, че страната ни е готова да развива пълноценни и взаимно изгодни отношения с Египет във всички области от взаимен интерес –икономика, енергетика, земеделие, сигурност, туризъм, култура, образование и други. За таз цел е необходимо да бъдат очертани конкретни действия и практически стъпки за разширяване на сътрудничеството. Премиерът Борисов изрази увереност, че с настоящата му визита в Кайро ще се постигне конструктивен диалог по ключови теми от двустранен и регионален характер.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2640 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Ivan

2018.10.23 | 05:09

9
Този тъпанар е по-прост и от Тодор Живков...Но открадна повече от тего...
Ама ние си го търпим...
иван

2018.10.22 | 22:37

5
защо не ми побликувате коментарите
модератор

2018.10.22 | 23:31

8
Много глупости ръсиш, Вачоооо..... Виж отгоре какво си издрискал!
иван

2018.10.22 | 22:50

6
искам да попитам бойко защо аз трябва да му плащам екскурзиите като данакоплатец вчера беше в дубай ония ден в брюксел днеска кайро? в тая държава не останаха лекари.
българското село изчезна благодарение на арендаторите,българите са най- бързо изчезващата нация според ООН.
ние подържаме с нашите пари една камара посолства и консулства в целия свят
и какъв е смисала от тях при положение че ние изчезнахме от българия остаана само една изключително грозна замърсена и отблъскваща цигания наречена софия.
трябва да се гордеете
Бойко само едно искам да ти кажа чуствай се горд че сам успя да унищожиш един народ ( за който най вероярно пра дядо ти е воювал ) който и турската империя не успя дс унищожи а ти сам успя даже без войно.

2018.10.22 | 23:29

7
Още един психо кафяво- червен!

2018.10.22 | 21:38

3
Имитира Тодор Живков. И той обикаляше като глуха кучkа арабските държави и си правеше някакви тайни договорки дето после целия народ му сърбаше попарата.

2018.10.22 | 22:01

4
Глуа кучке, поне напиши нещо умно по темата, а ти си се изцвъкала във форума безсмислено!
Шаро

2018.10.22 | 20:33

1
Наша Лазарка пак на обиколка!

2018.10.22 | 20:38

2
Шаро пажи овците и гледай да не се помислиш за човек.

Добави коментар

Водещи новини