Борисов заминава на официално посещение в Обединените арабски емирства и в Арабска Република Египет

  • 20 октомври 2018 11:42

  • 1206
  • 5
Борисов заминава на официално посещение в Обединените арабски емирства и в Арабска Република Египет
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще бъде на официално посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ) и в Арабска Република Египет в периода 20-23 октомври.

В рамките на визитата премиерът Борисов ще се срещне с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, както и с вицепрезидента и министър-председател на ОАЕ шейх Мохаммед бин Рашед Ал-Мактум. По време на разговорите ще бъде обсъдено развитието на политическия диалог между двете държави и засилване на ефективното взаимодействие в стратегически важни области като икономиката и инвестициите, отбраната и сигурността, борбата с тероризма, иновациите и технологиите.

В Кайро премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще разговаря с президента на Република Египет Абдел Фатах Ас Сиси. В продължение на разговорите им по време на 73-та сесия на Общото събрание на ООН, двамата ще обсъдят активизиране на двустранните отношения и задълбочаване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес.

В делегацията, ръководена от премиера Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Настоящото посещение на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Обединените арабски емирства е първа визита на това равнище в историята на двустранните отношения. То се явява продължение на усилията за по-нататъшно активизиране на двустранното сътрудничество, след като в началото на тази година България и ОАЕ откриха свои посолства в Абу Даби и София.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1206 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.10.20 | 21:50

5
Бедните тролчета отдолу сигурно знаят, че посещенията в чужди страни са част от задълженията на един министър- председател. И това е свързано с много подготовка, труд и време. Бедните, те не му дават да изпълнява работата си. А иначе мързеливо тръцкат в панелните си кутийки, задушени от собствената си смрад, мързел и злоба!

2018.10.20 | 20:03

4
Гордеят се, че са били някъде.

2018.10.20 | 18:03

3
Тоя няма ли да се спре най-после!
Баш истината

2018.10.20 | 17:27

2
БРАВО СМЕНИ ТИ СКЪП ЛУКОЙЛ С НЕШТО КАЧЕСТВЕНО И ЕФТИНКО ГОРИВО ЗА БЪЛГАРИЯ ЧЕ ТИЯ РУСКИ ПИЯНДУРНИЦИ НИ СЪДРАХА КОЖИТЕ .
Роб на влаЗта

2018.10.20 | 11:58

1
Какво ще правиш там бе Б.Б.
Тези страни купуват това което искат не сътрудничат с никого.
Нито сме съседи а ни дели религията и тези хора търсят само роби...

Добави коментар

Водещи новини