Проф. Георги Михайлов: Нямам вина за натрупаните задължения на болницата по хематология

  • 19 октомври 2018 21:10

  • 7146
  • 2
Проф. Георги Михайлов: Нямам вина за натрупаните задължения на болницата по хематология
©

Докато съм бил начело на болницата по хематология не са допускани нередности с лекарства. Това са сигнали с давност отпреди две години. По тях бяха извършени проверки. Това заяви проф. Георги Михайлов от БСП в предаването "Панорама" по БНТ.

"Бил съм викан и съм давал обяснения. Имаше двама служители, които бяха уволнени, но няма повдигнати обвинения. Категорично нямам вина за натрупаните задължения на болницата. Нещо повече - през времето, в което аз управлявах, дълговете бяха намалени с 2 милиона лева", подчерта депутатът от БСП.

„Проблемите в социално-икономическия живот на страната се задълбочават в последната година и половина. Имаме проблеми в образованието, във вътрешната сигурност. Свидетели сме през последните години на нападения над възрастни хора в села в България. Вотът на недоверие не е срещу намеренията за създаването на нов здравноосигурителен модел, а срещу бездействието по проблемите в здравеопазването. През последните години не е направено нищо, за да се пипне гръбнакът на проблема, вместо това се обяви, че се търси спокойствие в системата“, припомни той.

„В предложенията, заложени във Визия за България има много фрагменти, които биха били полезни. Сега се наливат огромни средства в здравеопазването, но ефективността му е много ниска. Моделът на управление на здравеопазването не е ефективен“, категоричен бе Михайлов. "Предложенията на министър Ананиев ще поставят системата на много тежки изпитания", опасяват се от БСП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7146 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Доктор Менгеле

2018.10.19 | 22:10

2
Комунисти, стройте се и чакайте пред моя кабинет. Чичо доктор Йозеф има вълшебна инджекцийка за всеки от вас. Ще ви излекувам веднага от червената ви фобия и ще ви предпиша подходяща терапия - в лековитите Уранови мини!
морския

2018.10.19 | 21:48

1
Майко мила,крадеца вика дръжте крадеца!А бе ахмаци комуноПутевски,вие какво направихте когато бяхте на власт-крадохте и с гъза си!!!Сега тръгнали под вола теле да търсят.Келеши!

Добави коментар

Водещи новини