Иван Стамболов - Сула: Европа трябва да се обедини около тези ценности, които са я създали (видео)

  • 18 октомври 2018 09:40

  • 1535
  • 1
Иван Стамболов - Сула: Европа трябва да се обедини около тези ценности, които са я създали (видео)
© Novini.bg

В София се проведе кръгла маса на тема "Европа на отечествата?", организирана от Консерваторъ и Младежки Консервативен клуб.

Един от участниците в събитието бе политическият анализатор и писател Иван Стамболов - Сула. Екипът на Novini.bg потърси неговото мнение по темите за бъдещето на Европа и европейските ценности. "Въпросът за бъдещето на Европа е много голям. Той тепърва ще става по-остър и значим. Моята визия е, че Европа трябва да бъде Европа на отечествата, както семейството е общност на личностни. Човек не може да членува в една общност, без сам да е завършен като някаква цялост. Както човек е завършен сам в семейството, така и членовете на Европейския съюз трябва да бъдат завършени като отечества", заяви Иван Стамболов - Сула.

"Европа трябва да се обедини около тези ценности, които са я създали. Това са християнските ценности. Говоря за ценностите от Стария завет, от Новия завет, от проповедта на планината, от евангелията. Те са преди всичко морални ценности. Не е добре, че в последните години виждаме други ценности в Европа. Злото винаги иска да победи доброто и ще го атакува в неговото сърце. Еманацията на злото ще бъде Антихриста, който не е против Христос, а е вместо Христос, защото анти означава вместо. Това ще е борбата и битката. Колкото по-благодентсващо става европейското общество, толкова повече то е изложено на съблазните, на съмненията, на лъжеученията, на самотата", разкри политическият анализатор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2018.10.18 | 19:15

1
Жалко, че всичко това остава само пожелателно, а комисарите в ЕСеСеСеРе-то правят нов социалистически (а не социален) комисарски съюз за заробване на европейските нации!

Добави коментар

Водещи новини