Захариева ще открие 7-ия годишен форум на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион

  • 18 октомври 2018 07:25

  • 916
  • 1
Захариева ще открие 7-ия годишен форум на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион
© МВнР (архив)

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще открие 7-ия годишен форум на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион в НДК. България е председател на формата за периода октомври 2017 г. – октомври 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи

Преди официалното откриване вицепремиерът Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, еврокомисарят по регионалното развитие Корина Крецу, министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно ще дадат съвместна пресконференция в 11.30 часа в зала 6 на НДК.

В рамките на двудневния форум участниците ще се фокусират върху икономическия растеж и териториалното сближаване чрез инвестиции в областта на туризма и културното наследство. По време на срещата България ще предаде ротационното председателство на Румъния. 

Стратегията на ЕС за Дунавския регион („Дунавска стратегия“) обединява 9 държави членки на ЕС - Германия, Австрия, Словакия, Чешката република, Унгария, Словения, Хърватия, Румъния и България, и 5 държави извън ЕС - Сърбия, Босна и Херцеговина, Република Молдова и Украйна. Дейностите по сътрудничеството са насочени към защита на околната среда, укрепване на социално-икономическите аспекти и просперитет чрез изграждане на сигурност и административен капацитет.

Акцентът по време на българското председателство бе поставен върху създаване на новия орган за координация за подкрепа на Дунавската стратегия. Страната ни осигури всички необходими стъпки и действия за подбора и създаването на новата структура, като процесът на подбор е вече финализиран.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
916 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.18 | 08:50

1
Ша та скъсам от sex.

Добави коментар

Водещи новини