Румен Радев на аудиенция при Елизабет Втора

  • 18 октомври 2018 06:16

  • 1193
  • 5
Румен Радев на аудиенция при Елизабет Втора
©

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще има днес аудиенция при Нейно Величество Елизабет Втора - кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия.

По-късно през деня българският държавен глава ще изнесе лекция на тема "Предизвикателства за сигурността пред Европа" в "Оксфорд Юниън" - най-голямата общност за дебати на Университета в Оксфорд, основана през 1823 година.

Държавният глава ще разговаря и с български студенти, които следват във Великобритания, и с членове на Комитета на "Оксфорд Юниън".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1193 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ОБЕДИНИТЕЛЯ С КРАЛИЦАТА НА ЗЛОТО

2018.10.18 | 08:45

4
Президентът Румен Радев за пореден път демонстрира слаби познания по история, в опита си да призове за „национално обединение“, защото бил помолен от Инициативен комитет. В този комитет е претъпкано от дежурните агенти, доносници и служители на Държавна сигурност, но нейсе.
Та в специалната си реч президентът Радев говори за Войнишкия бунт от 1918 година, от който започнало разделението на страната. И в предишен текст писах, че обучението по история във Военно-въздушното училище на бъдещия президент явно е било доста бегло. И това силно личи при Румен Радев. Защото, според книгата на председателя на Инициативния МУ комитет Академик Георги Марков, в България се води перманентна гражданска война, предизвикана от „болшевизираната“ БКП, поставила се в услуга на Коминтерна и чужда държава. Тази война е щедро финансирана от съветска Русия в непрекъснатите опити България да бъде използвана като „трамплин“ за Световна комунистическа революция. За сметка на България и нейните граждани, разбира се.
Г-н Президент, има достатъчно литература, излязла след 1989 г. по въпроса и то писана не от казионни историци като Георги Марков. И в книжарниците и в библиотеките. Препоръчвам ви показанията на Цола Драгойчева, член на Политбюро на БКП, дадени в Дирекция на полицията. Там другарката чистосърдечно признава всичко, издава всички другари и между другото казва, че всеки партиец е отказвал да върши работа ако не му се плати. Разпитите на заловените атентатори в църквата „Света Неделя“, най-злодейското престъпление на комунистите, също ги има. Там черно на бяло те си признават колко хиляди лева са получили от СССР за пъкленото си дело.
Между другото, г-н Радев, досега не сме ви видели на панихиди за жертвите на комунистическия терор-нито на 1 февруари, деня на разстрелите на жертвите на Народния съд, нито на 16 април, деня на атентата в църквата,
За какво национално помирение говорите вие, след като партията, която ви издигна за президент-БСП и до момента, 29 години след преврата на 10 ноември 1989 г, не се е извинила за нито едно свое престъпление в тази перманентна гражданска война срещу България. За хилядите избити без съд и присъда, за монтираните процеси срещу опозицията, ръководени от Москва, за предложението България да стане 16-та република на СССР, за националната катастрофа, в която се намираше страната след 45-годишно управление на БКП. Помолете безбройните ви съветници да ви намерят речта на Петър Младенов на закрития пленум на ЦК на БКП на 10 ноември 1989 г.
За помирение ще говорите когато отидете на 1 февруари на Централни софийски гробища на панихидата по повод избиването на регенти, министри, депутати, политици и общественици от комунистите. Между другото, тогава са убити 47 генерали и полковници. Един от тях е ген. Теодоси Даскалов, сигурно не сте го чували. Един от героите във всички войни за национално обединение от Балканската до Първата световна като редови офицер. Министър на войната от 1938 г, възродил Българската армия. Един от създателите на съвременната българска артилерия. Племенник на Бачо Киро. Като министър се обявява против влизането на България в Тристранния пакт, за което плаща с поста си.
Но това не пречи той да бъде осъден на смърт и разстрелян на 1 февруари 1945 г като „фашист“. Като желаете единение, може вие като президент да се застъпите за възстановяването на паметните плочи на загиналите във войните пред НДК.

Когато това стане, г-н Радев и когато партията ви БСП признае вината си, тогава ще говорите за национално обединение. Останалото е демагогия.
Луд умора няма

2018.10.18 | 08:58

5
Как сътвори толкова глупости и не се ли умори бе кретен ?

2018.10.18 | 07:51

1
Пак на екскурзийка
67

2018.10.18 | 08:39

3
Ами,че той друго прави ли- екскурзиант номер1 на БГ!
Умник Гюро

2018.10.18 | 08:10

2
Любимият ми политик в България е президента Румен Радев.Духайте го помияри !

Добави коментар

Водещи новини