БСП и ГЕРБ в спор новите здравни модели

  • 05 октомври 2018 07:56

  • 801
  • 1
БСП и ГЕРБ в спор новите здравни модели
©

Националният съвет на БСП поиска вот на недоверие по темата "Здравеопазване", тъй като бяха направени два модела на тъмно, и то не модели за здравна реформа, а само за осигуряването, и те веднага бяха приети от всички сектори негативно. Това каза депутатът от БСП проф. Георги Михайлов в ефира на БТВ.

Министърът трябваше да представи концепция за здравно-осигурителния модел и това направи, контрира Дариткова.

Най-големият дефект на предложенията е, че те предлагат допълнително наливане на средства в една неработеща и нефункционираща система. В един от моделите се узаконява доплащането от страна на българските граждани, бе категоричен Михайлов.

Системата трябва да се развива, навлизат нови дейности и нови методи на лечение, смята Даниела Дариткова. Българинът плаща около 40 на сто от джоба ти. Ако утре се разболееш, може да ти се наложи да даваш пари, които не си предвидил в бюджета си, посочи тя.

Дариткова е убедена, че може да се избистри вариант, при който частните плащания да се узаконят, както и да се чуе алтернативата, която предлагат червените.

БСП и българските граждани искат промяна в системата на управление на здравеопазване, в която се хвърлят 9 милиарда, от които половината излизат от джоба на гражданите. Вместо това ни се предлага наливането на още 1 милиард, без да се гарантира, че нещо ще се промени т.е. наливат се пари в нереформирана система, заяви проф. Михайлов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
801 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.05 | 09:22

1
Всички комунисти и руснаци: Вън от България!

Добави коментар

Водещи новини