Каракачанов: Защо, който е пил бира и е шмъркал, да има предимство за държавна работа пред момче, което е служило?

  • 04 октомври 2018 18:40

  • 9280
  • 23
Каракачанов: Защо, който е пил бира и е шмъркал, да има предимство за държавна работа пред момче, което е служило?
© БНТ

По-голямата част от обществото е за връщането на наборната военна служба. Парламентът още не е решил. Предлагам компромисен вариант – доброволна военна служба - тези момчета и момичета, които искат да се обучат, да го направят. Това каза в предаването Още от деня по БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Въпреки приказките на псевдолибералните експерти, които отричат държавата, все още има хора, които смятат, че дългът към отечеството е нещо ценно. Можем да ги стимулиране с даване на предимство при постъпване на държавна работа на тези, които са преминали доброволно военно обучение. Защо този, който е пил бира и е шмъркал, да има предимство пред момчето, което е служило? Ако пък след обучението някой прецени, че военната професия е приоритет за неговото бъдеще, може да заповяда в редиците на Българската армия, заяви Каракачанов.

Той изрази убеденост, че законопроектът ще мине в парламента. Това го има в програмата за управление между Обединените патриоти и ГЕРБ и ще мине в парламента, подчерта министърът на отбраната.

По думите му управляващата коалиция е стабилна. Коалиция Обединени патриоти трябва да се концентрира не върху дребните различия, а върху това, което ни е консолидирало и това, което ни е вкарало във властта. Климатът навън се променя, надявам се и страстите в коалиция Обединени патриоти да охладнеят. Няма нужда да изпиеш Черно море, за да разбереш, че водата е солена, каза още Красимир Карачанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9280 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
someone

2018.10.05 | 18:12

23
въпроса е защо някой , който е лизач и има връзки винаги е с предимство, а не за смъркачи и момчета от казармата.Места трябва да се заемат със знания и конкурси, вече има сайтове онлайн , а там няма позиции за държавна администрация или частни фирми , защото всичко се разпределя предварително.За нас остават работата на 3 смени и блъскането с откачалници.

2018.10.05 | 10:26

22
Постъпването на държавна работа трябва да става след конкурси. Военното обучение, пиенето и шмъркането нямат нищо общо с това.
Кочо

2018.10.05 | 10:22

21
В държавата на абсурдите е така,след като който не е служил в казармата става министър на армията.
Stamat

2018.10.05 | 09:16

20
Агент "Иван", от ДС ли научихте за ПРИВИЛЕГИИТЕ?Май още копнеете за "светлото" минало?
Stamat

2018.10.05 | 09:12

19
Този много добре знае,че няма ФИНАНСОВ ресурс за такова ПРИКЛЮЧЕНИЕ като наборна служба. Друг е въпроса откъде разбра, че НАРОДА иска наборна служба?!Съвремената армия е високо технологична и ПРОФЕСИОНАЛНА!Това говори просто за да се има на приказка!

2018.10.04 | 22:55

12
И като служих 25месеца на Народната Република какво от туй? Абсолютно загубено и пропиляно време.Казармата не е място където човек ще научи нещо хубаво ,тя е място където се пречупват характери и се слагат край на илюзиите че всички са равни и са братя....А ако искате подробности за казармения живот четете "Приключенията на добрия войник Швейк"...Нищо не е помръднало от време оно...само малко е осъвременено....
пурко

2018.10.05 | 07:10

18
Точно пречупването на характери е целта на политиците Изглежда годините на "прехода" не са успели съвсем да затрият свободномислещите и е необходимо нещо ново.Нещо ,което преминало през тръпката на патриотизма,да смаже докрай всяка способност за самостоятелно мислене,трезва преценка и устойчив характер.С две думе трябват им послушни и покорни изпълнители....Това беше и целта на казармата в народната република.....
Последния воин

2018.10.05 | 06:49

17
Щото разсипахте армията последните 30 години
Борото

2018.10.05 | 06:39

16
Щото в България като блъснеш пешеходец и си платиш на които трябва, изкарват пешеходеца виновен, ха ха ха,
ВВВУ

2018.10.04 | 21:47

8
Казармата е необходима за цялото общество.
лфлфлфл

2018.10.05 | 03:20

15
Ще служиш ли?
Ако не, нямаш думата.

2018.10.05 | 03:08

14
Компромисния вариант всъщност е единственият приемлив, в който има военна служба. Защото когато тя стане задължителна, коткането с разни предимства вече става "излишна", а на редовно служещите се гледа като на роби.

Доброволно служещия винаги трябва да има опцията да напусне, ако се окаже че са го настанили сред изметта на обществото, и освен при палаткови учения, да не бъде държан като затворник в поделението.

Компенсацията за проблемите му не трябва да е само обещания за бъдещи превилегии, а с заплата, и без циганския номер, че бараката в поделението видите ли била хотел, и 90 процента от парите да утиват там. Между другото, като служил в миналото, аз също ще държа да получа тези превилегии.

За задължителната казарма обаче съм твърдо против, а мнозинството от обществото, което я подкрепя, по някаква съвсем голяма случайност няма да служи, защото или са от другия пол, или им е "минало времето", а може и двете.

Като друг компромисен вариант, ако се приеме задължителната казарма, нека първо това мнозинство извикат, без значения от възраст и пол. Мислят за родината си, чудесно, време е и да действат.

Добави коментар

Водещи новини