Караянчева се срещна с докладчиците на ПАСЕ

  • 04 октомври 2018 16:54

  • 1560
  • 1
Караянчева се срещна с докладчиците на ПАСЕ
© Булфото/архив

Председателят на Народното събрание Цвета Караячева се срещна с докладчиците на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа за България Жолт Немет и Франк Швабе. Това съобщиха от пресцентъра на Народно събрание.

Жолт Немет изрази благодарност за доброто и ползотворно сътрудничество с представителите на българската делегация в ПАСЕ и с Народното събрание. Той информира председателя на българския парламент, че заедно с колегата си са на посещение в България във връзка с изготвянето на доклад, който през следващата година ще бъде обсъден от ПАСЕ и по който ще бъде приета резолюция. В България имаме интензивна програма, която включва срещи с президента, с министър-председателя, с представители на парламентарните групи в Народното събрание и др., добави той.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на благодари за оценката за доброто сътрудничество между българските парламентаристи и ПАСЕ. През изминалите две години България предприе редица стъпки за изпълнение на препоръките, отправени ѝ в рамките на пост-мониторинговия диалог с ПАСЕ, отбеляза председателят на парламента. Тя подчерта, че България работи за прекратяване на постмониторинговия диалог и вече са извършени редица стъпки в трите сфери, които са обект на наблюдение – съдебна реформа, свобода на медиите и изборно законодателство. Председателят на Народното събрание уточни, че с промени в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс е била продължена съдебната реформа.

,,Вярвам, че направихме уверена крачка и в областта на борбата с корупцията с приемането през януари 2018 г. на нов Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. С него създаден нов независим специализиран постоянно действащ антикорупционен орган'', уточни тя.

В отговор на въпрос във връзка с прозрачността на собствеността на медиите, Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на информира гостите, че Народното събрание е приело на първо четене законопроект, който регламентира тази тема.

,,Преди дни и преди обсъждането му на второ четене беше организирана и дискусия по проекта с участието на всички заинтересовани страни'', добави тя.

Председателят на Народното събрание изрази очакване в доклада на ПАСЕ да бъде дадена конструктивна и обективна оценка на усилията на българските институции и на предприетите реформи.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1560 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
миризливи шунди

2018.10.04 | 19:01

1
тъпа воняща като Деса от Дулово курва

Добави коментар

Водещи новини