МС предлага за ратификация изменението на Споразумението със САЩ за икономическа, техническа и друга помощ

  • 03 октомври 2018 14:53

  • 1097
  • 0
МС предлага за ратификация изменението на Споразумението със САЩ за икономическа, техническа и друга помощ
© Novini.bg

Министерският съвет одобри Споразумението за изменение на Споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за икономическа, техническа и съответна друга помощ, сключено чрез размяна на ноти на 20 септември 2018 г., и го предлага за ратификация на Народното събрание. Това съобщиха от правителствената информационна служба

Със Споразумението се предвижда, че данъците и митата, и по-специално данъкът върху добавената стойност, начислени върху стоки или услуги, закупени във връзка с програми за предоставяне на помощ, финансирани от правителството на САЩ, да се заплащат от българските бенефициенти или от Република България.

Тяхното възстановяване ще става чрез Единната процедура за осигуряване на средства за заплащане на данък върху добавената стойност и/или митни сборове на бенефициенти по проекти, финансирани по Споразумението със САЩ за икономическа, техническа и съответна друга помощ, която е приета на 11 септември 2015 г.

След ратифицирането и влизането в сила на Споразумението се очаква закриване на процедурата по нарушение на правото на Европейския съюз от страна на Европейската комисия, започнала във връзка с това Споразумение.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1097 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини