Караянчева: България ще продължи ангажирано да подкрепя европейската интеграция на Черна гора

  • 26 септември 2018 13:21

  • 1200
  • 0
Караянчева: България ще продължи ангажирано да подкрепя европейската интеграция на Черна гора
© Народно събрание

България ще продължи ангажирано да подкрепя европейската интеграция на Черна гора и е готова да сподели своя опит в преговорния процес. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на среща с председателя на Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна гора Адриян Вуксанович. Парламентарна делегация, водена от Вуксанович, е на официално посещение в България по покана на председателя на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин.

Отношенията между България и Черна гора се развиват изключително успешно, отбеляза по време на разговора Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя поздрави черногорските парламентаристи за напредъка на тяхната страна по пътя към членство в ЕС и благодари за участието им във форумите от Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС. Освен, че беше приоритет на нашето председателство, европейската интеграция на страните от Западните Балкани е тема, по която България ще продължи да работи, подчерта председателят на Народното събрание.

Председателят на Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна гора Адриян Вуксанович изрази благодарност за последователната позиция на България в подкрепа на европейската интеграция на Черна гора. За нас тя е изключително важна, подчерта той. Ние знаем, че имаме да направим много неща по пътя към членство в ЕС и сме готови да осъществим необходимите реформи, отбеляза Адриян Вуксанович.

Предстои днес в София да подпишем протокол за сътрудничество между Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове на Народното събрание и Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна гора, подчерта Адриян Вуксанович. Той уточни, че с това българският парламент се нарежда сред първите три, с които законодателната институция на Черна гора има подписани документи за интензивен парламентарен обмен и сътрудничество в областта на европейската интеграция.

В разговора в Народното събрание участваха заместник-председателят на парламента Явор Нотев и председателят на групата за приятелство България – Черна гора в Народното събрание Петър Петров.

По-рано черногорските парламентаристи бяха поздравени в пленарната зала на Народното събрание. В българския парламент те се срещнаха и с народните представители от Групата за приятелство България – Черна гора.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1200 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини