Цветан Цветанов се срещна с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала

  • 24 септември 2018 14:25

  • 2100
  • 6
Цветан Цветанов се срещна с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала
© Пресцентър на ГЕРБ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна в Брюксел с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Цветанов е на работно посещение в белгийската столица, където ще вземе участие в заседание на Съвместната група за парламентарен контрол върху работата на Европол.

Финландецът Виле Итала, който е бивш вътрешен министър на страната си, бивш член на ЕП и на Европейската сметна палата, встъпи в длъжността генерален директор на ОЛАФ на 1 август 2018 г. и това е неговата първа среща с представител на българска институция. По време на срещата Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа заяви, че през 2012 г. благодарение на ангажимента на българските институции бяха разширени административните правомощия на АФКОС за разследване на нередности, засягащи финансовите интереси на ЕС.

На свой ред Виле Итала отбеляза, че през всичките тези години доверието между България и ОЛАФ е надграждано и в момента България се разглежда като един от добрите и искрени партньори на ОЛАФ, като участва активно в проверки и разследвания. Генералният директор на ОЛАФ обясни, че с оглед на новата Европейска прокуратура, сега е моментът работата на Агенцията да бъде още по-оптимизирана, като се разширят правомощията й, така че да има достъп до информация за банкови сметки, физически достъп за претърсване на "горещи точки", да й бъде предоставен достъп до информация, свързана с ДДС, както и информация, разкрита от ОЛАФ, да е допустима като доказателство в националните съдилища на държавите членки.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа заяви, че България подкрепя подобно засилване на ролята на ОЛАФ съвместно със стартирането на работата на Европейската прокуратура. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред обясни, че България предоставя на практика някои от изброените инструменти и даде пример с изменението на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс от 2017 г., което позволява административни разследвания. В резултата от това изменение са постъпили 9 искания, по които са били разследвани 35 човека. „Подобни правомощия са важни, за да може ОЛАФ да идентифицира случаи на злоупотреби с европейски средства от европейски граждани, извършени с държава-членка, различна от тяхната националност“, коментира Цветанов.

В края на работната среща Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа отправи покана към Виле Итала да посети България, където да има възможност да добие лични впечатления от работата на българските институции, което по думите на Цветанов ще позволи за засилването на иначе успешното партньорство между ОЛАФ и България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2100 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ПАТРИОТ

2018.09.24 | 19:17

6
ЕТО ГО МЕЖДУНАРОДНОТО ЛИЦЕМЕРИЕ, ТОЗИ ВМЕСТО ДА АРЕСТУВА ЦВ ЦВ ТОЙ СЕ ЗДРАВИСВА С НЕГО И ПРЕТЕНДИРА ОЛАФ ЗА ДОВЕРИЕ
сашо

2018.09.24 | 17:18

4
за Гепи гейт ли е ходатайствал или за трейс?

2018.09.24 | 17:41

5
Да те ева в смотания трол да те ева! Отрепка долна
гост

2018.09.24 | 15:48

3
ужас.......

2018.09.24 | 15:46

2
Носел и тетрадката май, тцтцтц

2018.09.24 | 15:41

1
На снимта личи дeбилната чутура на мутроида Цветанов, този или извънземен, или е непознат маймуноподобен.

Добави коментар

Водещи новини