Депутат от ОП за Орбан: Това, че някой обича държавата си, не означава, че става диктатор

  • 17 септември 2018 18:51

  • 2571
  • 0
Депутат от ОП за Орбан: Това, че някой обича държавата си, не означава, че става диктатор
© БНТ

Основният проблем на Орбан е, че застана на страната на Европа на нациите, а не на Европа на либералите. Всички останали точки са такива, по които може да бъде наказана всяка една държава. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от Обединените патриоти Александър Сиди по повод гласуването в Европейския парламент, с което беше задействана процедура, която може да лиши Унгария от право на глас в Съвета на Европейския съюз.

Орбан каза "Ние не искаме мигранти, не искаме някой друг да определя начина, по който ще живеем". Това, че някой обича държавата си, не означава, че става диктатор. Либералите искат да гушкат с мечета мигрантите, когато идват, а после да оставят мечета по гробовете на загиналите от ръката на мигранти, добави Сиди.

Разломът, който се образува между консерватори и либерали, е изключително видим и той ще бъде такъв до евроизборите, заяви депутатът от Обединените патриоти.

Политологът Иво Инджов отбеляза, че има 12 конкретни обвинения срещу унгарското правителство, свързани с погазване на правовата държава, правата на човека, правата на мигрантите и т.н. Имаме и противните доказателства. Най-вероятно тази процедура няма да стигне докрай, но е добре, че има дискусия по тези въпроси. Решението не е на някакъв митичен Брюксел, затворени бюрократи, решението вземат депутати, изпратени от всички страни членки, каза Инджов.

Има конкретно доказани факти за корупция сред висшите политически слоеве и обсебване на еврофондовете от кръгове, приближени до унгарския премиер, както и за натиск върху съдии, заяви още политическият анализатор.

Според Сиди такива обвинения могат да бъдат отправени срещу всяка една държава от Европейския съюз.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини