Експерти по пътна безопасност държат Манолев да не се отказва от транспортното министерство

  • 14 септември 2018 18:34

  • 2849
  • 4
Експерти по пътна безопасност държат Манолев да не се отказва от транспортното министерство
© Булфото (архив)

След светкавичното развитие на нещата около оставките и новите кандидатури за заместници в кабинета, сложността с вземането на решения във властта се „надгради“ с още един етаж.

Припомняме, че кандидатурата на Александър Манолев за транспортен министър на мястото на подалия оставка Ивайло Московски беше оттеглена от самия Манолев. 

Като причина той изтъкна появили се публикации, които квалифицира като „координирана атака със скалъпени обвинения“. 

Експерти от Института по пътна безопасност обаче се обявиха в негова подкрепа и заявиха, че настояват именно той да е човекът, който ще седне в министерското кресло. 

Според Диана Русинова от Института, номинираният за министър Манолев е в състояние да реши много от натрупаните проблеми в сектора. Експертите призоваха министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да не приема личното решение на Манолев да се откаже от номинацията и да настоява кандидатурата му да се доведе до реализация и назначение. 

Неочакваната подкрепа дойде по време на пресконференция на организаторите на тазвечерния велопоход, който ще се проведе като протест срещу нелепата смърт на велосипедист във Варна

В пресконференцията участваха 14 неправителствени организации, които се обединиха от каузата за повишаване на безопасността на пътя. 

Сред исканията им е и обособяването на единен орган по пътна безопасност и активно участие на неправителствения сектор във формирането на политиките в тази област. 

Походът ще започне от 17.30 ч. тази вечер от Министерския съвет, а финалът му е предвиден пред МВР. 

Протестиращите ще настояват за ревизия на безопасността по пътищата и на велосипедната инфраструктура. 

Припомняме, че Манолев пожела да се оттегли неговата кандидатура за транспортен министър, за да запази институцията от това, което той предугади като вълна от опити да се разруши публичния му имидж. Според него това ще се отрази по определен начин и на ведомството и за да се прекъсне тази атака, той предпочете да поеме удара лично, а да остави транспортното министерство встрани от атаката срещу него. 

Още вчера за мнозина, които познават работата на Манолев, не беше понятно първо защо той е обстрелван с „новини“ за събития, доказани от съда, че не са се случили по негова вина; и второ – защо тези „новини“, след като не са никак нови, се появяват именно в този момент и дали щяха да си останат неназовани при други обстоятелства. Манолев и към момента е фигура от най-голямо обществено значение – той е зам.-министър на икономиката. 

Мнозина, сред които и самият Манолев, съзряха опит за имиджов удар. 
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2849 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.09.14 | 17:12

1
Манолев да си ибе пичката седесарка майчина, трябва да се назначават само неопетнени с връзки със седесарските мафии, независимо дали е "Коза ностра от Банкя" или "Ндрагента от Драгалевци".

2018.09.14 | 17:47

2
не те държат хахахах а той ги държи ... смях с това минало и оп министър. Пагубно е просто!

2018.09.14 | 17:49

3
Курнас е, ако му вкарат още две хиляди лева ще захапи
ПОЖАРНИКАРА "БУДА"-ла

2018.09.15 | 11:51

4
ДаЛИ СА МУ ЕДНИ ПАРИ, ЗА ЕДНИ ДАЛАВЕРИ, А ТОЙ НЯМА ДА Е ВЪВ ВЛАСТА, И НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНИЯТА, АМА НЯМА И ДА ИМ ВЪРНЕ ПАРИТЕ, ЩОТО ВЕЧЕ СИ ГИ Е РАЗДЕЛИЛ С ПОЖАРНИКАРА.... КАК НЯМА ДА РЕВАТ...МУ-ХА-ХА.....

Добави коментар

Водещи новини