Румен Радев се срещна с италианския си колега

  • 13 септември 2018 17:57

  • 1919
  • 1
Румен Радев се срещна с италианския си колега
© Президентство

Държавите по външните граници на Европейския съюз като България и Италия се нуждаят от солидарност и активна подкрепа от страна на своите партньори по отношение на миграцията.

Тази позиция споделиха на среща в Рига президентите Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Серджо Матарела. Двамата бяха единодушни, че  без общ европейски подход този проблем ще продължи да разделя държавите от ЕС, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. България и Италия имат отлично сътрудничество и ще продължат да разширяват партньорството си в сферата на отбраната и сигурността, беше позицията на двамата президенти. Откроен беше и приносът на Италия за модернизацията на българските въоръжени сили.

Серджо Матарела прие поканата на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да посети страната ни за откриването на културно-информационен център на Италия в България, стана ясно на срещата. Активното сътрудничеството в областта на образованието, науката и културата създава възможност за много по-активен обмен на студенти и е пример за увеличаващия се взаимен интерес към културите на двете държави.

„Много млади българи избират да получат висшето си образование и да работят в Италия, като впоследствие тяхната експертиза се влага в развитието на връзките между бизнеса и насърчава културния обмен. Те са истинският потенциал за последващото развитие на връзките между България и Италия“, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Подчертано беше и значението на активния двустранен икономически обмен, който се равнява на 4 млрд. евро  и също дава своя принос за изграждането на близките и приятелски отношения между България и Италия. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1919 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Едо

2018.09.15 | 14:13

1
КОГАТО ИМАШ ЗА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ТАКЪВ ОГРОМЕН ДАЛАВЕРАДЖИЯ, КОЙТО СЪС САТАНИНСКАТА СИ АУРА С УСКОРЕНИ ТЕМПОВЕ УНИЩОЖАВА, И БЕЗ ДРУГО, КРЕХКАТА ХРИСТИЯНСКА ДУХОВНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ,
ДЪРЖАВООПРЕДЕЛЯЩ ЕТНОС, СТИГАШ ДО КАТЕГОРИЧНИЯ ИЗВОД:1)ВРЕМЕННА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА; 2)ШВЕЙЦАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ. БРАТЯ, БЪЛГАРИ! ОСТАНАЛИТЕ МАЛКО ЗДРАВИ СИЛИ У НАС, ДА РАБОТИМ СМЕЛО И САМООТВЕРЖЕНО, ЗА СПАСЯВАНЕ НА СВЕЩЕНАТА НИ ТАТКОВИНА, ПРЕСКЪПАТА НИ БЪЛГАРИЯ. Когато ние направим малкото, Бог е силен, да направи ГОЛЯМОТО! ДАЙ, БОЖЕ! АМИН!

Добави коментар

Водещи новини