Новината на деня и Корнелия Нинова покрай нея…

  • 11 септември 2018 17:59

  • 9269
  • 7
Новината на деня и Корнелия Нинова покрай нея…
© Булфото (архив)

Новината на деня безспорно е заявката на правителството за 10-процентно увеличение на заплатите в бюджетната сфера.

Във всяка развита държава фондовата борса ще подскочи от подобна новина. Не и при нас и не, че е изненада.

Тя беше поднесена поетапно – първо от финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва в един утрешен блок и по-късно бе потвърдена от премиера Борисов във Варна.

На фона на бюджетния излишък и ако наистина не се случи нещо драматично на световните пазари, това обещание ще бъде изпълнено и ще се разбере още при обсъждането на Бюджет 2019.

А отчитайки глада за кадри в частния сектор може да се предположи, че за поредна година скокът в заплатите в държавата като цяло ще бъде с нови 10 на сто, пише в коментар за Вевести.бг Евгени Петров.

Та покрай новината на деня, точно в този момент и точно на този фон идва друга новина от защитниците и стожерите на бедните и онеправданите – БСП, чийто елит се къпе в четиризвезден спа-хотел в Баня, Разложко.

От Разлог лидерката Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за съобщи, че законодателната програма на левицата е готова и включва закони, които касаят живота /!/ на всеки българин.

Е, не на всеки, особено като се разбере, че нито има закони за повишаване на доходите, нито за спасяване на хора от пътища-убийци, нито за защита на застрахованите в „Олимпик”…

Там просто има законопроекти, върху които отдавна се работи и в България, и в Европа. Като законопроекта срещу двойните стандарти на храните. Но от него едва ли зависи животът на много българи.

Същата работа е и с истерията около българско производство и търговски вериги, какъвто бил втория законопроект. „С него подпомагаме българското родно производство“, обяснява лидерът на БСП.

Според мен най-добре подпомагат българското производство самите търговски вериги, които го изкупуват и продават на мен и всички вас на ниски цени. Навремето да се ударят големите търговски вериги беше идея на земеделеца Спас Панчев, който накрая напусна Нинова, но очевидно идеите остават…И продължават да са безкрайно глупави…

Дойдохме си на думата – третият проектозакон на БСП е Законът за управление на държавните предприятия. Същността на този закон е управление не на партиен принцип, не на бордовашки принцип“, каза Нинова.

Сигурен съм, ако се следва опитът на Нинова с „Техноимпекс” нищо добро не ни чака. Както и със смахнаните идеи на Драго Стойнев да национализираме „Химко” и да се преборим с безработицата във Врачанско.

„Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме заедно със Съюза на тракийските дружества“, коментира лидерът на БСП.

Ами добре, предложете този законопроект и, като стане закон, го пратете на Ердоган. Или оставете тази работа на президента. И без това се чуди какво да прави. Но с него, както и с останалите няма да се напълни хазната.

В заключение – ще бъдете новина, ако биете ГЕРБ и обещаете с тези проектозакони да повишите доходите на българина с поне 15 процента.

По принцип по времето на социализма така беше в началото на всяка петилетка. А, да, и да не забравите букета за паметника на Живков.

Последвайте канала на

Novini.bg
9269 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2018.09.11 | 21:56

7
Алооо,слугите на татовите отрочета-кака кури и бате боко,спрете да се карате! Ще има пица за всички ви!

2018.09.11 | 20:14

6
Борисов може да повиши заплатите на бюджетния сектор, а частниците на производственият, но частниците са комунисти и бивши ДС. Питам, как комунист ще вдигне заплатата на работник? Никак.

2018.09.11 | 20:12

5
Смешник
НЕ - промит мозък

2018.09.11 | 19:39

4
Ми тогава понеже идват избори, Да вземем да намалим заплатите с 50% А ??? Ей колко сте злобни..

2018.09.11 | 18:57

3
НИНКА ТЕХНОИНПЕКСОВА СА ГА ГЛЕДАЛИ 3 ПРОКУРОРИ АМА КОРУМПИРАНИ ,СЯ НИНЧЕ ЩЕ ТЕ ГЛЕДАТ СПЕЦПРУКОРОР 1 И С ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ БСП ЩЕ ПОСТРОИМ НОВО ЗАТВРЧЕ ЗА ВСИЧКИ КОРУМПИРАНИ КРАДЦИ ОТ БКПмайката и НЕЙНИТЕ ДЕЦА БСП,ДСБ,СДС.
гост

2018.09.11 | 18:35

2
Защо не коменитрате защо точно 2019 година и защо точно на бюджетната сфера ще се увеличат заплатите, сигурно няма българин,който да не се досеща,че избори идват и трябва да се подсигурят верните на управляващите,ГЕРБ всяка седмица правят семинари,академии и какво ли не уж да обучават младите си кадри,тоест децата си и ги водят в най скъпите и луксозни курорти,начело с Цветанов,Бойко,министри и никой не се интересува чий пари харчат като се има предвид,че семинарите им са четири-пет дни сигурно,напротив съобщава се като голяма новина и то от този сайт.

2018.09.11 | 18:35

1
Мириши ми на голяма криза след като спрът рекетите на борисов

Добави коментар

Водещи новини