Красимир Каракачанов: Амбицията ни е доходите на военните да се увеличават

  • 11 септември 2018 17:23

  • 1951
  • 0
Красимир Каракачанов: Амбицията ни е доходите на военните да се увеличават
© Булфото (архив)

Нашата амбиция е доходите на военните да се увеличават, коментира министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността пред журналисти в отговор на въпрос за проекта за промени в Закона за отбраната. 

Още миналата година, когато увеличихме заплатите с 10 процента, сме заложили и тази година да ги увеличим с още 10 на сто, припомни Каракачанов. Той добави, че заплатите на военнослужещите са изостанали от 6-7 години. Хората трябва да повярват, че военната професия дава алтератива, перспектива за развитие и осигурява нормален стандарт на живот, отбеляза министърът. 

На въпрос за днешното съобщение след заседание на Политическия съвет на "Обединени патриоти", в което се казва, че ПС одобрява и подкрепя дейността на председателя и ръководството на парламентарната група, както и на представителите на коалицията - членове на Министерския съвет, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността коментира, че винаги е казвал, че нещата се решават с диалог.

Това е бил винаги и моят апел - да изговорим помежду си проблемите и недоразуменията, посочи той. 

На въпрос за позицията на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по отношение на оставките на тримата министри, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността отговори, че това е мнение на Симеонов от миналата седмица и това е негово право. Това по никакъв начин не бърка нещата, допълни Каракачанов. 

Той си има мнение, аз също казах, че подкрепям неговите аргументи, че не могат да се жертват министри по този бърз начин, без да е доказана вината им в конкретния случай в катастрофата, но имам и друга логика - в края на краищата и тримата министри са предложения на ГЕРБ и, ако техният лидер на партията иска да си ги оттегли, ние нямаме основания да му се противопоставим, смята Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1951 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини