Владислав Горанов: Сигурен съм, че ще има още смяна на министри (видео)

  • 11 септември 2018 08:45

  • 3837
  • 1
Владислав Горанов: Сигурен съм, че ще има още смяна на министри (видео)
© Нова Телевизия

Промяната в правителството може да стане във всеки един ден. Дебат дали определени министри трябва да си ходят или не, винаги ще бъде на дневен ред. Сигурен съм, че до 2021 ще има още смяна на министри. Все пак е важно е да се отбележи, че не трябва да се дават толкова кадрови жертви. Защото така се създава усещането, че всеки може да бъде лесно похарчен. Въпреки всичко считам, че действията на премиера бяха удачни. По-добре е да се поема политическа отговорност, отколкото да не се поема. По този начин има усещане за справедливост в обществото.

Това сподели в сутрешния блок на Нова телевизия финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва по повод оставките на тримата министри.

По отношение на обявените номинации за следващи министри Горанов посочи, че това са хора, които могат да се справят

,,Познавам добре и тримата. Смятам, че са хора, които могат да се справят. Мисля, че са добри решения'', заяви той.

,,Не мисля, че има заговор срещу премиера'', поясни финансовият министър относно вчерашните думи на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и допълни, че едва ли има някакво основание в казаното от лидера на АТАКА.

,,За съжаление разбиранията на президента за изпълнителната власт са много ограничени. Той се явява като говорител на обществото. Щом иска да е опозиция, а не обединител на нацията, така да бъде'', беше отговорът на Горанов по повод вчерашното изявление на държавния глава, че правителството тиражира серийни скандали и интриги.

,,За всички е ясно и видно, че в България има сива икономика, и тя се измерва с десетки проценти, но тя намалява и вече е под 30 процента. Чрез нея се краде ДДС-та. Винаги предимството е в този, който има престъпни намерения'', заяви министърът във връзка с акциите около бизнесите на Миню Стайков и фамилията на Арабаджиев.

,,В случая конкретните действия са комбинация от оперативни процеси, в които участват и прокуратурата, и данъчните'', добави още по темата Горанов.

Относно здравеопазването финансовият министър заяви, че парите в здравеопазването могат да бъдат увеличени, но само ако има контрол на харчовете в самата система.

,,Засега изпълнението на бюджета върви добре, има увеличение на приходите. Имаме около 800 милиона преизпълнение на плана, това мога да го потвърдя. Бюджетът няма да приключи на дефицит. Колкото по-богати ставаме, толкова повече ще се качват цените. В тази връзка цената на природния газ ще продължава да расте, тъй като това е ограничен ресурс'', поясни министър Горанов.

По думите му, ако няма някакви непредвидени обстоятелства, от 1-ви януари догодина може да се увеличат с 10% доходите на българските граждани, заети в бюджетната сфера.

,,Това е добър дебат за следващия финансов министър'', завърши Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва по въпроса с идеята за диференцирано ДДС.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3837 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.11 | 10:57

1
Добра новина, но най-добре е цялата мутро-седесарска власт да влезе организирано в Следствието, имаче пак ще има "Орлов мост" и може би Народна република.

Добави коментар

Водещи новини