Бойко Борисов заминава на посещение в Израел

  • 04 септември 2018 07:39

  • 2101
  • 1
Бойко Борисов заминава на посещение в Израел
© Булфото (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заминава на двудневното работно посещение в Израел. Той ще участва в годишната конференция на Международния институт по контратероризъм. Това е второто му посещение в страната за тази година.

От 12 до 14 юни премиерът отново посети страната и се срещна с колегата си Бенямин Нетаняху и с президента Реувен Ривлин. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе среща и с българската общност в Тел Авив. Той се поклони на Божи гроб и беше приет от патриарха на Йерусалим Теофилос Трети.

Утре Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се срещне с премиера на Израел Бенямин Нетаняху. След последната им среща на 13 юни израелският премиер заяви, че страната му никога няма да забрави как българите са легнали върху жп релсите, за да спасят евреите си.

Борисов изтъкна важността на Израел за сигурността и стабилността в Близкия Изток.

На тържествена церемония в парк „Чарлз Клор“ в Тел Авив ще бъде открит паметник- символ на повдига на българите за спасяването на евреите през Втората световна война. Идеята за поставяне на паметник се зароди през 2013 година, по повод отбелязването на 70-годишнината от спасяването на българските евреи от Холокоста. Тогава правителството отпусна 150 хил. лева, за да се отбележи годишнината и да се направят два еднакви паметника- за София и за Тел Авив. 5 години след отливането на монумента стана ясно, че той се е повредил заради неправилно съхранение. На 14 март кабинетът отпусна 36 хил. лева за промяна на дизайна му и нова отливка на паметника.

В края на май Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г откри паметна плоча на Димитър Пешев в Киев. Площадът, на който беше поставена плочата, носи името на Пешев по инициатива на българското посолство. Димитър Пешев остава в историята заради ключовата си роля за спасяването на евреите от Холокоста. В края на юни в родния му Кюстендил бяха отбелязани 124 години от рождението му.

Премиерът посещава Израел за втори път в годината, в която отбелязваме 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи. През 2010 година Борисов отново посети Израел, като това беше първата визита на ниво министър-председател от 18 години. Премиерът беше на посещение в страната и през 2016 година.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2101 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.04 | 08:57

1
ЕСКУРЗИАНТ НА ДЪРЖАВНИ РАЗНОСКИ.

Добави коментар

Водещи новини