Министър Вълчев с важна информация за кризата с НИМХ

  • 29 август 2018 11:58

  • 1174
  • 3
Министър Вълчев с важна информация за кризата с НИМХ
© Булфото (Архив)

Започва разглеждане на решението как НИМХ да излезе от БАН.

Това заяви министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 в Министерски съвет.

По думите му по време на днешната среща метеоролозите от НИМХ отново са изразили искането си.

„Обсъдихме двата варианта, които дадохме миналата седмица. По-приемлив се оказва вариантът за извеждане на НИМХ от БАН. Това решение ще бъде разгледано на общото събрание на БАН, което ще стане вероятно на 10 септември“, обясни министър Вълчев.

Според него това е най-добрият вариант и за БАН, и за НИМХ. Предстои през следващите дни от БАН да оформят предложението.

„Ако няма такова положително решение на БАН, ще предложим законови промени, които да бъдат за уреждането на НИМХ извън структурата на БАН“, коментира Вълчев.

По думите на министъра на образованието ако Общото събрание на БАН вземе решение за изваждане на НИМХ, то изтеглянето на Института може да стане много по-бързо.

„За реалистичен вариант говорим това да се случи на 1 януари 2019 г. Но ако се стигне до законово уреждане, това вече зависи от възможността на Народното събрание в най-кратки срокове да вземе решението“ посочи още просветният министър.

Припомняме, че синоптиците от НИМХ отново бяха на протест пред МС. Метеоролозите настояват за незабавно отделяне от БАН.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1174 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.29 | 13:50

3
Да се разпусне комунистическо-сатанинската организация БАН, блокираща образованието на българския народ. Вън масоните от Велика България!

2018.08.29 | 13:25

2
НАУКАТА ОСТАВА В БАН. ИМОТИТЕ НА БАН СЪЩО. АКО ИСКА БОЙКО ДА СИ НАПРАВИ АГЕНЦИЯ ПО МЕТЕОРОЛОГИЯ.

2018.08.29 | 12:31

1
Закрийте я тая БАН, седесарски пyтки, няма нужда от наука в развития костовизъм, проституцията, рекетът и нарко-трафика я заместиха.

Добави коментар

Водещи новини