Общини в монтанско получиха допълнителни средства от правителството за ремонти на пътя

  • 28 август 2018 14:14

  • 917
  • 0
Общини в монтанско получиха допълнителни средства от правителството за ремонти на пътя
© АПИ, архив

Пет общини в регион Монтана получиха допълнителни средства от правителството за ремонти на инфраструктура, съобщиха от областната управа в Монтана.

Най-много средства получава община Чипровци - 1 280 000 лева, с които ще възстанови пътя до Гушовския манастир в Стара планина. Всяка година в началото на септември при останките на манастира в планината се събират чипровчани, които живеят в цяла България и в чужбина и празнуват заедно. Сега до манастира води черен път, по който трудно се пътува.

Ще бъде изградено асфалтово шосе и достъпът ще бъде улеснен. Гушовският манастир е съществувал до Чипровското въстание през 1688 година, след това е разрушен, но въпреки това е притегателно място за хората от Чипровци. В община Чипровци ще се ремонтира и път между селата Бели мел и Мартиново.

Община Лом получава 1 милион лева за ремонт на улична мрежа в общината, общините Берковица и Вълчедръм получават по 200 000 лева за ремонти на две отделни улици. На община Бойчиновци са отпуснати 453 760 лева. Тези средства ще бъдат използвани за ремонт на улици в общината и за отсечка от пътя Монтана-Бойчиновци в община Бойчиновци.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
917 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини