Драгомир Стойнев: Нека се потърсят възможности за възстановяване на платените суми на клиентите на Олимпик

  • 21 август 2018 15:17

  • 1390
  • 3
Драгомир Стойнев: Нека се потърсят възможности за възстановяване на платените суми на клиентите на Олимпик
©

Предлагаме да се потърсят възможности за възстановяване на платените суми на клиентите на фалиралият застраховател Олимпик. ГЕРБ предлагат оказване на правна помощ. Това каза председателят на парламентарната група на БСП Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на по време на извънредното заседание на Народното събрание.

Затова предлагаме гласуването да бъде разделно. Първа точка да бъде гласувана отделно, тъй като се припокрива с нашето предложение. Ние ще подкрепим предложението, но понеже сме конструктивна опозиция, искаме да се разграничим от ГЕРБ, поясни Стойнев.

Предложението не бе подкрепено от народните представители.

От 10 май финансовият министър е трябвало да знае за този проблем. Това е скандално“, подчерта Стойнев.

Ще създадем работна група с представители на КФН, МВнР и представители на Гаранционния фонд във връзка с казуса „Олимпик“, заяви финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и добави: „Действащото законодателство в България и ЕС, както и внесените на 24 май изменения в европейската директива са ясни и дават отговор на голяма част от въпросите, зададени днес.

Ако искаме да търсим решение за чуждите компании при несъстоятелност, трябва да посочим, че в това отношение имаме малко извънзаконови промени. Само българските компании, тези под лиценз у нас, имат право в последствие да черпят права от Обезпечителния фонд при прекратяване на полици“, каза още Горанов и посочи, че ще се води и такъв дебат.

„Още през следващите дни ще се формира в Министерството на финансите с представители на КФН, МВнР и представители на Гаранционния фонд една работна група, която да помогне фонда, който е страна по конвенцията. Никой друг не е страна по нея. Колкото и да не ви харесва, това е правната рамка, която функционира от 2005 г. досега, а ние сме се присъединили към нея през 2012 г.“, коментира финансовият министър.

„Въпросът е дали обезпечителният фонд да бъде разпространен върху всички застрахователи, които оперират в страна. Ако решим да го разширим, ще е доста неприятен прецедент да търсим това със задна дата, но ако не стане със задна дата, няма как тези 9 млн. лв. да се възстановят, без да бъдат платени от българския данъкоплатец“, обясни той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1390 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ФАЛИРАЛАТА ЗАСТРХОВАТЕЛНА ФИРМА

2018.08.21 | 15:51

1
Е БЪЛГАРСКА - БУЛ ИНС (СИК).ЗА КАКВА ПРАВНА ПОМОЩ ГОВОРИ ТОЗИ ГРОБАРСКИ ПЕДАЛ.ВЪСТАНОВЕТЕ ВЕДНАГА ПАРИТЕ НА ХОРАТА,АКО НЕ ИСКАТЕ ПАК СЪС КАМЪНИ ДА ВИ ПОДГОНЯТ.
мииии

2018.08.21 | 15:55

3
си сляп,това е червен педал!!!!!!!!!!!!!!!
бреиииии

2018.08.21 | 15:53

2
тоя червен фъфляк,какво се кокорчи на сцената,пълен цирк аврора!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини