Румен Радев награди с орден посланика на Украйна (видео+снимки)

  • 10 август 2018 12:15

  • 2619
  • 1
Румен Радев награди с орден посланика на Украйна (видео+снимки)
© Булфото

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на награди посланика на Украйна у нас Микола Балтажи с орден „Мадарски конник“ първа степен по повод края на мандата му.

По време на церемонията Балтажи благодари на България за подкрепата, която оказва на Украйна, а президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на напомни, че България има традиционно добри и приятелски отношения с тази страна, където е и най-голямата исторически формирала се българска диаспора в чужбина от 200 хиляди души.

Високото държавно отличие се връчва за заслугите на дипломата за укрепването и развитието на двустранните отношения. Повече от 7 г. посланик Балтажи допринасяше отношенията ни да се развиват изключително активно във всички области от взаимен интерес, каза Радев. Политическият диалог също се развивал активно и получил нов импулс след категорично заявената перспектива за ЕС и НАТО от Украйна. От миналата година имало пречупване на негативната тенденция на спад в стокообмена. Посланик Балтажи благодари на България за активната подкрепа по време на европредседателството, когата страната ни дала "надеждно рамо на приятел" при обсъждането на украинския въпрос в дневния ред на ЕС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2619 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.08.10 | 12:34

1
С какви очи Радев гледа посланик Балтажи? Всички си спомняме как тържествено заяви,че над Крим се вее руски флаг,значи е руски.

Добави коментар

Водещи новини