Румен Петков: България трябва да извика посланика на Македония за обяснение в МВнР

  • 09 август 2018 20:07

  • 3407
  • 2
Румен Петков: България трябва да извика посланика на Македония за обяснение в МВнР
© Булфото

Председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в заяви във Варна, че поведението на Македония дава основания на България да спре преговорните процеси на страната с Европейския съюз и НАТО. Той определи като груба грешка и неучастието на България в преговорите за определяне на името на Македония.

Председателят на АБВ смята, че трябва да бъде извикан посланикът на Македония във Външно министерство, защото изявлението на Зоран Заев не е израз на добросъседство.

За тях няма Илинденско-Преображенско въстание, за тях има Илинденско въстание, в което са участвали македонци, гърци, турци, албанци, власи, но българи - не, заяви Петков.

Според него втората важна стъпка е състава на т. нар. мултидисциплинарна комисия да бъде сменен с хора, които имат обективно отношение към историята.

Лидерът на АБВ коментира и случая "Митьо Очите". Той подчерта, че задържането на Димитър Желязков и още 16 души през 2007 г, когато е министър на вътрешните работи, е единственият арест на организирана престъпна група, след който всички са осъдени.

За съжаление, след като излезе от затвора, независимо от това, че аз няколко пъти съм поставял въпроса, че трябва да бъде стриктно спазен законът за отнемане на незаконно придобито имущество, държавата не предприе нищо, посочи Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Той подчерта, че не познава лично нито Бенчо Бенчев, нито Димитър Желязков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3407 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Боби

2018.08.09 | 22:19

2
Мерзавец.

Антон Кутев

2018.08.09 | 21:03

1
Румба, не си ти този, който ще каже какво да се направи в България. Провери си календара, защото май твоят показва 20 години назад.

Добави коментар

Водещи новини