Нинова представи "Визия за България" пред Съюз "Произведено в България"

  • 01 август 2018 19:40

  • 2839
  • 8
Нинова представи "Визия за България" пред Съюз "Произведено в България"
© БСП

"С представителите на Съюз "Произведено в България" сме на едно мнение по най-важния въпрос - че държавата трябва да има роля за развитието на икономиката. Това не е нито национализация, нито нещо немодерно".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след проведена среща с представители на съюза по повод предложената от левицата "Визия за България", съобщиха от пресцентъра на партията. По думите й това е била една от най-смислените срещи, тъй като организацията обединява  над 1500 български фирми и производители. Тя подчерта, че именно те са хората, които правят българската икономиката. Според нея те са най-наясно с проблемите и имат виждания за решение. "Ние предложихме тази визия не като партийна или предизборна програма. Тя е желание да проведем разговори и да обединим максимално национална енергия от различни граждански структури и партии, неправителствен сектор, експерти, учени, специалисти. Да се обединим около 5-6 важни приоритета, които всички смятаме, че трябва да се развиват, за да тръгне България в по-добра посока и хората да живеят по-добре", коментира председателят на БСП.

Тя обясни, че заедно с представители на левицата присъстващите са срещнали разбиране по някои от предложенията, а по други са имали критики и предлагат промени към тях. "Срещнахме разбиране в две неща. Трябва да има един сектор, който е от национална сигурност, да остане държавен, да се управлява професионално, а не партийно", обясни Нинова и подчерта, че за БСП това са обектите, които са от национална сигурност, които са записани в закона. На второ място тя посочи как държавата може да помогне на българския бизнес, на българското производство и икономика. "Ние представихме нашето виждане, че това може да стане чрез данъчни облекчения, чрез преструктуриране на Банката за развитие, с кадри като се обвърже икономиката с образованието", каза още тя. 

Нинова заяви, че с представителите на съюза са се разбрали да се продължат тези разговори в работен порядък. "Имаме нужда от разговори, съвети, предложения, така че от всички тези приоритети да избистрим важните, да се обединим максимално повече българи около тях и който и когато да управлява, да следва тази политика за държавата и за държавността", заяви Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.  

Визия за България е документ, който трябва да стане начало на разговор за всички българи в каква държава искаме да живеем и тя да бъде най-ефективно упарвлявана; каква да бъде нейната роля, как да осигурява спазване на правилата, на сигурността на гражданите и защитата на слабите", заяви Кънчо Стойчев, председател на Управителния съвет на Съюз "Произведено в България". Той заяви, че организацията поема ангажимента да продължи разговорите за визията за България в съвместна работна група в три направления - борба с монополите в страната; подобряване на бизнес средата и особено мерките за борба с корупцията; данъчна политика.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2839 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2018.08.02 | 12:43

8
Вижте кои са на снимката !!!! Ще умра от смях !!!!

2018.08.02 | 05:19

7
Не ви искам "визията", и не искам да ми е добре, когато "ако'.... Искам го сега, искам нещо да се случва в тази държава... Искам да строим и да се развиваме... Аман от ала-балащини...

2018.08.02 | 00:39

6
Вие БГ гражданите трябва да сенаучите на обноски Ане да пищите те врелинекипрли

2018.08.02 | 00:37

5
На 21.08.2018г.влизам в БГ ще заколя първия недружелюбен българин за показ ...ако не го направя ...?
Vuzmezdie

2018.08.01 | 22:07

4
Две неща се разбират от последните напъни на баба Партия: 1.Че тази Визия е предизборен документ - ама просто НЯМА СЪМНЕНИЕ! Колкото повече приближават избори - комунетата разбират, че народа не ги ще, а те не могат да се избавят от удушващата прегръдка на ДПС, просто друга легитимна партия не ги ще, даже .... Седефчов Първанов! За това вижте тактиката - 1. От Бузлуджа се провикна мома Кори от Крушовица - "... идете спорете обяснявайте!?..."2.Юнак Кънчо пък казва: "..трябва да стане начало на разговор за всички българи.." Какво търсят комунетата - да се размият в народа, да ги принудят всички да говорят, за да не ги сочат с пръст колко са чумави. Тактиката е тъпа и няма да даде резултат.
Боби

2018.08.01 | 21:28

3
Този мазник Кьнчев,добре се е орентирал,наглец.
Умник Гюро

2018.08.01 | 20:12

2
На Курнелия визията минава през анално пречистване от генерал Решетников.
я

2018.08.01 | 20:06

1
айдеее , и тая започна да осигурява роби по ;закон; ,за социално слабите робовладелци

Добави коментар

Водещи новини