Волен Сидеров: Валери Симеонов бяга от отговора за концесиите (видео)

  • 27 юли 2018 11:23

  • 2340
  • 2
Волен Сидеров: Валери Симеонов бяга от отговора за концесиите (видео)
©

От 18 години се занимавам с въпроса с концесиите. През 1999 г. правителството дава на фирмата "Наван" рудника в Челопеч за 4-5 млн. долара. Това е една престъпна сделка, каза по време на парламентарния контрол председателят на ПГ на Обединените патриоти Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Много пъти съм обсъждал тази сделка и съм искал прекратяването на сделката с "Дънди прешъс", която купи "Наван". Тази фирма няма никакъв опит в добива на природни богатства преди да дойде в България. Защо е избрана, можете да питате тогавашния вицепремиер Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, заяви Сидеров.

Той се обърна с въпрос към вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 какви са размерите на концесионните такси, върху какъв добив се изчисляват, както и в кои райони са съответните концесии.

Въпросите, свързани с подземните богатства, в това число златодобивът, са регламентирани в Закона за подземните богатства, който е специален по отношение на Закона за концесиите, а аз председателствам координационният съвет по концесиите, на основание на разпоредби от Закона за концесиите. За концесиите на подземни богатства отговаря министърът на енергетиката, а дейността на министъра на енергетиката е в ресора на заместник министър-председателя Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Така че аз nямам правомощията да отговоря, каза вицепремиерът.

Не съм удовлетворен от отговора, това по-скоро е бягство от отговор, посочи Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Задавам ви въпрос в качеството Ви на отговорник на координационния съвет по концесиите. След като знам Вашата настоятелност, когато се захванете с нещо, защо сега се отдръпвате? В случая интересът на България интересът на България е силно накърнен. Ако искате да направим проверка не само на тази сделка, но и на всички, 565 концесии за добив на природни богатства, съм готов да съдействам, каза председателят на ПГ на Обединените патриоти.

Има всички основания да бъде прекратен договорът с "Дънди прешъс", макар и късно. Всички неоходими документи за това са налице, подчерта Сидеров.

В работата си винаги стриктно съм се придържал към моите правомощия, няма как да вляза в ресора на друг вицепремиер, заяви Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Що се отнася до проверките по морето, такива проверки е имало и в предишни години - нито съм организаторът, нито съм водачът, нито съм фюрерът на тези проверки. Но те са изцяло в моите правомощия. Поемам ангажимент да изискам договора с "Дънди прешъс", естествено през моя колега Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, който, сигурен съм, няма да има нищо против, каза още Симеонов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2340 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.27 | 13:45

2
Това са седесарските кypви, преди говореше едно, сега друго, въртят се и бягат от отговорност.

2018.07.27 | 11:45

1
В седесарския филиал "Патриотите" се псуват на мама и не им дреме какво ще кажат избирателите им.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини