Тома Биков: БСП саботират действията на институциите в борбата им с чумата (видео)

  • 20 юли 2018 08:25

  • 1824
  • 10
Тома Биков: БСП саботират действията на институциите в борбата им с чумата (видео)
© Кадър БНТ

БСП и в частност госпожа Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за саботират действията на институциите в борбата им с чумата. По селата стоят някакви хора, които не позволяват да се вземе втора проба от животните, което е просто скандално. Нинова е персонално отговорна за разрушеното доверие в обществото и доверието между фермерите и ветеринарите. Това заяви народният представител от ГЕРБ Тома Биков в сутрешния блок на БНТ.

,,Какво правеха там хора с луксозни автомобили, които не бяха никакви фермери и замерваха с камъни ветеринари? Това е провокация'', каза още Биков.

По думите на депутата БАБХ като цяло се е справила със ситуацията, като все пак призна, че по отношение на комуникацията е имало още какво да се желае.

,,Дори европейският комисар по земеделието потвърди, че българската държава се е справила прекрасно с положението'', посочи Тома Биков.

Относно мигрантите Биков напомни, че в България няма мигрантска криза за разлика от Испания и Италия например.

,,Няма какво толкова да дискутираме съдбата на ЧЕЗ. Това е търговска сделка между чешка компания и частна фирма'', завърши Биков.

Народният представител от БСП Иван Иванов, който също бе гост в студиото, от своя страна заяви, че българските институции не са успели да овладеят ситуацията с чумата и допълни, че основна вина за това има отсъствието на всякакъв диалог между тях.

,,Не мога да се съглася с абсурдните спекулации, че опозицията е виновна за всичко'', каза Иванов и заяви, че е крайно време властта да спре да си измива ръцете с опозицията и да произвежда фалшиви новини.

,,За нас министъра на земеделието носи политическата отговорност за кризата. Трябваше да има доста по-адекватна реакция на институциите, защото такъв хаос досега не е имало. Да не говорим, че голяма част от животните бяха избити без да е доказано дали действително са болни от нещо'', коментира народният представител от БСП.

,,В този случай държавата не просто липсваше, ами имаше пълно безхаберие от нейна страна'', добави още той.

По въпроса с мигрантите Иванов заяви, че БСП ще настоява за ясна позиция на правителството по Дъблинския регламент и за това да бъде защитен интересът на България.

От своя страна Тома Биков се противопостави на събеседника си и отново напомни, че в България няма мигрантска криза за разлика от Испания и Италия например.

,,Нашият интерес като гранична държава е напълно защитен'', поясни Биков и добави, че по отношение на мигрантите трябва да се търси нов подход, тъй като ситуацията е крайно динамична.

Накрая Иван Иванов коментира, че по сделката с ЧЕЗ България е длъжна да изкупи дяловете на компанията и тя да стане държавно дружество.

Тома Биков отвърна, че това няма как да се случи, тъй като времето на ТКЗС-тата отдавна отмина.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1824 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Бик Томов Биков

2018.07.20 | 19:08

10
Баща ми Тома Биков е много прост.
255

2018.07.20 | 10:01

3
Чумата е разпространена умишлено за да ядем само замразено евроатлантическо хормонално месо.
дедо груйчо

2018.07.20 | 12:39

9
Ако си мислиш че по живково време си ял само екологически чисто месо,много се лъжеш.Питай тез които са работили по месокомбинатите какви боклуци миксираха за да правят"качествени" колбаси и "вкусни" чорби по закусвалните .Астопанствата на УБО за кого мислиш че произвеждаха чиста продукция?-за баба Пена и дедо Груйо или за ЦК на БКП?????
пурко

2018.07.20 | 10:28

5
Примери много...вижте само как се напълниха села и градове с "бездомни кучета" които имат повече права от хората и от които някой прави пачки...а всички сме против. Да гледаш животни не е само хоби,то е и отговорност.А когато от тези животни се продават на пазара продукти и месо, тогава отговорността е още по-голяма.Замисля ли си българина върху това?....
пурко

2018.07.20 | 10:22

4
Българина не се научи да носи последствията за решенията и действията си. Решава някой да се занимава със земеделие или животновъдство,защото си мисли че умее или има малко земица, после реве когато го нападнат болести и суша....Рисковете които не е преценил трябвало да поеме държавата,тоест ние-данъкоплатците, а псевдолевицата само това чака...атакува правителството.

2018.07.20 | 10:48

6
вярно! бсп са терористи! евтаназия на червената чума!

2018.07.20 | 11:16

8
всеки ден пия спермолин и стотинки ми брой бат Бойко!!и ми обеща на Карибиге ама нещо не мога да забременея от супермена

2018.07.20 | 10:01

2
Е добре де - оставете чумата да плъзне и така всички ще са доволни - и БСП и разните там организации и хората с техните животни и протестиращите. И да изчезне животновъдството, нали има внос, ще им кажете "Нали така искахте протестиращи."

2018.07.20 | 10:49

7
АКО ГО ОСТАВЯТ БСП ЩЕ РИПНЕ ДА РЕВЕ ЧЕ СА ГО ОСТАВИЛИ. НЯМА УГОДИЯ, ЗАТОВА НАЙ-ДОБРЕ ПОЛИТИЧЕСКА ЕВТАНАЗИЯ НА БСП.
Кравов

2018.07.20 | 09:59

1
Биков, май и теб те е хванала чумата! Самоефтаназирай се бикоов!!

Добави коментар

Водещи новини