Вигенин от с. Шарково: Всички действия на министъра на земеделието са били незаконни

  • 17 юли 2018 17:44

  • 6927
  • 4
Вигенин от с. Шарково: Всички действия на министъра на земеделието са били незаконни
© БТВ

От БСП смятаме, че действията на БАБХ не са адекватни на заплахата. Не беше обяснено на хората какво ще се случва. Всички действия на министъра на земеделието са били незаконни. Това заяви международният секретар на ПГ на "БСП за България" и председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин в предав ането "Лице в лице" по БТВ от село Шарково.

"Станах свидетел на това, че има разлика от това, което е написано на теория и практиката. Не са изпълнени и норми за дезинфекция. Нямаше контрол кой влиза и излиза от селото. Чакали са разкопавали там където са заровени козите, сам видях костите", каза още той.

"Между вземането на първите проби и излизането на резултатите са минали 20 дни. За тези 20 дни не са предприети мерки. Никой не е предупредил хората, какво ще се случи с животните, ако пробите са положителни за чума. Виждаме абсолютна неадекватност на съответните органи", допълни Вигенин.

"Ще продължавам да стоя в село Шарково. Длъжен съм да отстоявам интересите на хората. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за успокои напрежението в селото. Тази болест се оказва смъртоносна, но козите са здрави. Всички действия трябва да са законосъобразно. Нека да насочим прожекторите към тези райони, и да насърчим младите хора, които са тук", апелира Кристиан Вигенин.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6927 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Gorg

2018.07.17 | 18:25

4
То парламента е пълно с чума посеричи
Кика

2018.07.17 | 18:23

3
Стоите и чакаите.. направете по дълбоки канали да има и място за такива като вас където командваха преди и не направиха нищо...ако наистина има положителен резултат и не.се вземат мерки лошо сега пак лошо.... засрамете се....кокала трудно се изпуска нали... днес в една партия утре вдруга...но кокала е сладък
Анонимен

2018.07.17 | 18:17

2
Това го няма никъде по света заради 10 овце да ликвидира хиледи животни
парцаливакърва

2018.07.17 | 17:55

1
педераст

Добави коментар

Водещи новини