МВнР: Приветстваме поканата към Скопие за НАТО

  • 11 юли 2018 20:23

  • 1716
  • 2
МВнР: Приветстваме поканата към Скопие за НАТО
© МВнР

Приветстваме решението от Срещата на върха на НАТО за започване на разговори с Република Македония за присъединяване към Алианса – решаваща стъпка към нейната евроатлантическа принадлежност. Подкрепяме решимостта на правителството в Скопие да продължи с прилагането на реформите и с укрепването на добросъседските отношения. Това се казва в прессъобщение на Министерството на външните работи.

"От своя страна ще продължим да оказваме необходимата подкрепа в духа на нашия Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество, който подписахме през 2017 г. Разглеждаме постигнатия напредък и като успех на нашата активна политика за европейско и евроатлантическо бъдеще на целия регион - успешно реализиран приоритет и в рамките на приключилото преди дни Българско председателство на Съвета на ЕС. Поканата към Република Македония е ясно потвърждение, че политиката на "Отворени врати" на Алианса остава валидна и допринася за сигурността и стабилността в евроатлантическото пространство", се казва още в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1716 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.11 | 20:37

1
Кой приема бе, дее*ба вашата мама. Не съм орторизирал никоя тъпоъгълна, проста тиква, дупеща се в американското посолство, да изразява МОЕТО мнение.

2018.07.11 | 20:48

2
Ти си никой бе товаришч.Българският интерес е,Македония да стане член на НАТО.

Добави коментар

Водещи новини