Румен Радев ще ръководи българската делегация на Срещата на върха на НАТО

  • 11 юли 2018 07:20

  • 1125
  • 0
Румен Радев ще ръководи българската делегация на Срещата на върха на НАТО
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще ръководи българската делегация за участие в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО в Брюксел, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Финансовите средства, отделяни за отбрана от държавите-членки, изграждането на съвременни отбранителни способности, засилването на ролята на Алианса в борбата с тероризма, политиката на отворени врати на НАТО, както и развитието на отношенията НАТО-ЕС ще бъдат сред темите, които ще бъдат обсъждани в рамките на Срещата на върха. Очаква се по време на срещата Република Македония да получи покана за преговори за присъединяване към Алианса.

В делегацията, водена от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, ще бъдат вицепремиерите Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, министър на външните работи, и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, министър на отбраната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1125 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини