Румен Радев ще ръководи българската делегация на Срещата на върха на НАТО

  • 10 юли 2018 20:23

  • 2302
  • 1
Румен Радев ще ръководи българската делегация на Срещата на върха на НАТО
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще ръководи българската делегация за участие в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО, която ще се състои на 11 и 12 юли в Брюксел. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Финансовите средства, отделяни за отбрана от държавите-членки, изграждането на съвременни отбранителни способности, засилването на ролята на Алианса в борбата с тероризма, политиката на отворени врати на НАТО, както и развитието на отношенията НАТО-ЕС ще бъдат сред темите, които ще бъдат обсъждани в рамките на Срещата на върха. Очаква се по време на срещата Република Македония да получи покана за преговори за присъединяване към Алианса.

В делегацията, водена от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, ще бъдат вицепремиерите Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Шапкаров

2018.07.11 | 00:02

1
Генерала е с неадекватно поведение-срам за България.

Добави коментар

Водещи новини