Журналисти с коментари за китайските инвестиции, САЩ, Русия и срещите на високо ниво

  • 09 юли 2018 07:57

  • 1785
  • 0
Журналисти с коментари за китайските инвестиции, САЩ, Русия и срещите на високо ниво
© БНТ

Трябва да похвалим България и правителството за срещата с Китай и реализираните инвестиции. Китайските компании са царе в инфраструктурата. Това заяви журналистът Константин Вълков в сутрешния блок на БНТ. 

"В момента текат тристранни срещи е Европа по отношение на този тип инвестиции. Китай инвестират само при държавни гаранции. Путин в момента е в много силна позиция. Тръмп и Путин са най-силните мъже", каза още той.

"Ние предложихме на Китай всички сектори, тях ги интересува инфраструктурата. В момента едва ли е започнала голямата търговска война, но нещата отиват натам в отношенията на Китай и САЩ", допълни темата Георги Милков.

"Китай сваля митата за земеделски продукти за ЕС, докато САЩ ги вдигат. Китай са голям производител и логиката им е, че трябва да изнесат производството си. Но не си падат по обществени поръчки, а по-скоро по разбирането с държавите", коментира още той.

"Китай си купиха земи в България за отглеждане на култури, а и се споразумяха да изкупуват тютюн от нас. Китай със сигурност ще стане световна икономическа сила. Срещата между Тръмп и Путин е тази, от която очакваме новини", завърши Милков. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини