Вижте какви документи ще бъдат подписани днес в рамките на срещата "16+1"

  • 07 юли 2018 13:31

  • 1457
  • 0
Вижте какви документи ще бъдат подписани днес в рамките на срещата "16+1"
© Министерски съвет

В рамките на Седмата среща на върха "16+1" в НДК днес се подписват 18 документа за сътрудничество на Китай със страните от Централна и Източна Европа.

Сред тях е и Съвместна декларация за насърчаване на сътрудничеството между Китай и страните от ЦИЕ в областта на електронната търговия и изложението на земеделски продукти между Министерството на земеделието и селските райони на Китай и Министерството на земеделието, храните и горите на България.

Договорът ще подпишат Хан Чанфу, министър на земеделието и селските райони на Китай и Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в, министър на земеделието, храните и горите на България.

Днес се подписва и Програма за съвместни действия в периода 2018-2020 на Междубанковата асоциация на Китай и страните от Централна и Източна Европа. Програмата се подписва от Ху Хуайбан, председател на Китайската банка за развитие и Стоян Мавродиев, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини