Радев: Ако не се отчетат съображенията на българските превозвачи, има риск хиляди наши граждани да останат без работа

  • 19 юни 2018 18:36

  • 2329
  • 4
Радев: Ако не се отчетат съображенията на българските превозвачи, има риск  хиляди наши граждани да останат без работа
© Президентство

Европейският съюз трябва да отчете интересите на всички държави членки при приемането на правилата за командироване на работници в т. нар. пакет „Мобилност“.

Около това мнение се обединиха президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и премиерът на Словашката република Петер Пелегрини, които се срещнаха днес в рамките на официалното посещение на българския държавен глава в Братислава, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Ако не се отчетат съображенията на българските превозвачи, има риск  хиляди наши граждани да останат без работа, което ги превръща в потенциални емигранти, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той и премиерът на Словакия бяха единодушни, че кохезионната политика на ЕС трябва да бъде активно продължена, за да се постигне баланс в развитието на отделните региони в Общността. Средствата за кохезия трябва да бъдат обвързани с конкретни критерии като водещ да е БВП на глава от населението. Словашкият премиер изрази позицията, че ако европейските средства за една страна бъдат намалени, трябва да бъде допусната гъвкавост при разпределението им, като съответната държава сама да може да определя приоритетите си при използването на тези пари.

Петер Пелегрини изрази пред президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подкрепата на Словакия за членството на България в Шенген, в Еврозоната и в ОИСР. Българският президент и словашкият премиер споделиха общия ангажимент на двете страни да продължат да работят за премахването на двойните стандарти в храните на европейския пазар, което оценяват като приоритет и ще координират усилията си в тази кауза.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2329 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.06.20 | 08:08

4
МЪРША
Умник Гюро

2018.06.19 | 23:04

3
Кремълска подлога.

2018.06.19 | 21:04

2
Празноглавец

2018.06.19 | 19:26

1
ДОСТОЙНА ПОЗИЦИЯ ОТ ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ.НО ЗАЩО ПРИЕХТЕ МАКРОН И МУ ОБЕЩАХТЕ?ВМЕСТО ДА ГО РИТНЕТЕ ПОД ОПАШКАТА.

Добави коментар

Водещи новини