Екатерина Захариева ще ръководи делегацията на ЕС на 35-ото заседание на Съвместната парламентарна асамблея АКТБ - ЕС

  • 19 юни 2018 16:19

  • 1486
  • 0
Екатерина Захариева ще ръководи делегацията на ЕС на 35-ото заседание на Съвместната парламентарна асамблея АКТБ - ЕС
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заминава за Брюксел за участие в 35-ото заседание на Съвместната парламентарна асамблея на Групата страни от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн (АКТБ) и Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Захариева ще ръководи делегацията на ЕС на заседанието на 20 юни. 

Членовете на Европейския парламент и техните колеги от националните парламенти на държавите от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн ще обсъдят теми като миграцията, демографския растеж, борбата с ксенофобията, расизма и дискриминацията, тероризма и други.

Парламентарната асамблея АКТБ - ЕС е една от трите съвместни институции, създадена в рамките на Споразумението за партньорство (Споразумението от Котону), заедно със Съвета на министрите АКТБ-ЕС и Комитета на посланиците на АКТБ - ЕС.

В края на май т.г. вицепремиерът Захариева беше в Ломе, столицата на Тогоанската република. Тя ръководеше делегацията на Европейския съюз на Съвместния министерски съвет ЕС - АКТБ.

В рамките на Съвета министрите обсъдиха отношенията между ЕС и страните от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн по бъдещото Споразумение за партньорство след 2020 г. – т.нар. „Пост-Котону“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1486 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини