Румен Радев ще бъде на официално посещение в Словакия

  • 18 юни 2018 19:48

  • 1387
  • 3
Румен Радев ще бъде на официално посещение в Словакия
©

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде на официално посещение в Словашката република на 19 и 20 юни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Тази година България и Словакия отбелязват 25 години от установяване на дипломатически отношения, се отбелязва в съобщението. Утре с церемония в президентския дворец в Братислава държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде посрещнат от своя словашки колега Андрей Киска. Двамата президенти ще имат среща "на четири очи", след което ще ръководят пленарните разговори между двете официални делегации.

В присъствието на двамата държавни глави ще бъдат подписани двустранни документи - договори за сътрудничество между Техническия университет-София и Техническия университет в Братислава, между Българската телеграфна агенция и Словашката телеграфна агенция, както и между УНСС и Икономическия университет - Братислава. В първия ден от визитата българският държавен глава ще разговаря с премиера на Словакия Петер Пелегрини, както и с председателя на Националния съвет /парламента/ Андрей Данко.

Сред темите на разговорите ще бъдат задълбочаването на търговско-икономическите отношения в сфери от взаимен интерес, насърчаването на туризма, сътрудничеството в секторите на енергетиката и отбраната, ще бъдат обсъдени и въпроси от европейския дневен ред. В Братислава президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се срещне с представители на българската общност. На 20 юни държавният глава ще посети Българското средно училище "Христо Ботев", което отбелязва 70 години от създаването си. Учебното заведение е известно като едно от най-престижните училища в Братислава.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1387 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2018.06.18 | 23:07

3
Глупав Фатмак.

2018.06.18 | 20:20

1
Ееееее.......Нямат край пенсионерските изкурзийки

2018.06.18 | 20:25

2
друго си е бойко да отиде на финала в киев,после до катар,израел и саудитска арабия.

Добави коментар

Водещи новини