Емил Радев: България в Шенген означава по-сигурен ЕС

  • 30 май 2018 11:48

  • 893
  • 3
Емил Радев: България в Шенген означава по-сигурен ЕС
©

По време на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург бе проведен дебат с комисаря за миграция и вътрешни работи Димитрис Аврамопулос относно състоянието на Шенгенското пространство.

Участие в дебата взе също българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев, който за пореден път призова за приемането на България в Шенген. По-конкретно, Емил Радев подчерта важността всички държави-членки на Европейския съюз да бъдат част от Шенген, при условие, че са изпълнили необходимите, законово-установени критерии. Евродепутатът припомни, че България и Румъния са сторили това още преди седем години и в момента прилагат напълно шенгенското законодателство, както и са част от редица европейски мерки за охрана на границите - Европейската гранична и брегова охрана, системата Вход/изход, Визовата информационна система. Той призова още Съветът да даде в скоро време абсолютно пълен достъп на двете страни до Шенгенската информационна система. Емил Радев подчерта още, че България пази най-трудната и най-натоварена външна европейска граница, тази с Турция, както от престъпници, така и от нелегални мигранти. „България реално е част от Шенген!", заяви категорично евродепутатът, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Затова Емил Радев призова да бъде взето политическо решение за вдигане на вътрешния граничен контрол и за присъединяването на страната към Шенген. В заключение той заяви, че България в Шенген означава по-сигурен Европейски съюз!

Последвайте канала на

Филип Епитропов
893 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
mp

2018.05.30 | 12:20

3
poredniat glupav komentar na ogoenata grobarska podloga emilco balgaria i sigurnost vav shengen ne draga svinio balgaria vleze li shengen se razturia.
sonya_v_d

2018.05.30 | 12:12

2
Малее как ме боли дYpetu

2018.05.30 | 12:01

1
Шенген ама друг път някои хора изнесоха парите на цяла банка и не ги хванаха а сег искате европа да ви вярва ама на дали!

Добави коментар

Водещи новини