БСП иска изслушване в парламента на вътрешния министър за изборите в Галиче и Беден (видео)

  • 30 май 2018 10:49

  • 1169
  • 2
БСП иска изслушване в парламента на вътрешния министър за изборите в Галиче и Беден (видео)
© Пресцентър БСП

В декларация от парламентарната трибуна БСП поиска изслушване в Народното събрание на вътрешния министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 относно действията на полицията в изборния ден в селата Галиче и Беден. Изборният процес е делегитимиран, изборните резултати са изкривени, гражданите са все по-отчуждени от политическия живот на страната, все по-малко от тях намират смисъл да гласуват, все по-ниско е доверието в представителните институции, заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков. БСП няма да се примири с това положение, подчерта той и припомни, че са подали сигнал до прокуратурата, ще сигнализират и неправителствените организации, които имат отношение към изборния процес. "Щяхме да питаме и министъра на правосъдието откъде и как затворник има телефонни номера, но решихме, че няма смисъл. Вече знаем, че по тези въпроси основните компетентни хора в българските затвори са чистачките", коментира Зарков.

Според естествено наложилата се терминология в нашата страна избори не се печелят, на изборите се бие, заяви депутатът. Тежкият златен ланец и победоносно вдигнатата чаша с уиски са регалиите на местната власт в Галиче, заяви той. Бившият кмет, осъденият на четири години и половина затвор за отвличане, побой и грабежи Ценко Чоков активно участва и допринесе за избора на кандидата на ГЕРБ - неговия личен приятел и близък съратник, коментира Зарков.

"Обречени сме, ако продължаваме да извъртаме глава от очевидните аномалии на българския политически живот. Обречени сме, ако се примирим с властта на златния ланец", подчерта Зарков. Той отбеляза, че е отчайващо спокойствието, с което се приемат всички тези аномалии. На тези, които решат да не си мълчат, гарантираме своята подкрепа, заяви депутатът. "Напълно наясно сме с натиска, на който са подложени активисти на БСП по места, включително участниците ни в избирателните ни комисии. Ще застанем като един зад тях", каза още той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1169 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Доктор Менгеле

2018.05.30 | 16:48

2
​Не се притеснявайте, Лийбе Коммунистен... Чичко доктор Йозеф е тук и ще ви предпише подходяща терапия. Скоро пак ще сте безгрижни и щастливи!
манев

2018.05.30 | 11:35

1
На калпавата ракета космоса и е крив.

Добави коментар

Водещи новини