Турция поискала от България помощ за разкриване на гюленисти у нас (снимки)

  • 29 май 2018 15:23

  • 2723
  • 2
Турция поискала от България помощ за разкриване на гюленисти у нас (снимки)
© Пресцентър МВР

Турция е поискала от България съдействие за проверка на 14 организации, за които има съмнения, че работят привърженици на Фетуллах Гюлен, или са привърженици на ФЕТО. Това стана ясно след среща между вътрешните министри на двете страни - Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 и Сюлейман Сойлу.

"Хора, които намират убежище у нас, ако те са с нещо, което те считат, че примерно са гюленисти, както той каза, или така нататък, аз му казах не директно да, има си процедури, България ще го направи, стига с това да е съгласно нашето законодателство, но те ни казаха, че в България работят 14 търговски представителства и училища", заяви вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 след срещата с турския му колега Сюлейман Сойлу, предаде БНР. 

Двамата министри разговаряха в Одрин, където в рамките на Българското европредседателство, се проведе конференция на тема "Гранична сигурност и сътрудничество". 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2723 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2018.05.29 | 19:36

2
Прибирайте си и гюленистите, и доганистите, и всички анадолски серсеми.
хгхгф

2018.05.29 | 19:06

1
Когато отоманците се научат да слагат българския флаг когато им гостува български премиер или министър, тогава да имат претенции и молби.

Добави коментар

Водещи новини