Отварят офертите за технически проекти за ремонта на 3 тунела от АМ "Хемус" и АМ "Тра

  • 21 май 2018 18:28

  • 861
  • 0
Отварят офертите за технически проекти за ремонта на 3 тунела от АМ "Хемус" и АМ "Тра
©

Утре се отварят офертите за изработването на технически проекти при ремонтно-възстановителните работи на тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове" по АМ "Хемус" и на "Траянови врата" - на АМ "Тракия", съобщават от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Съоръженията са част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). Въз основа на проектите, които трябва да се направят, след това ще се ремонтират и тунелите. Офертите ще бъдат отворени утре в 14.00 ч. в сградата на АПИ.

Обществената поръчка е в три обособени позиции. В обособена позиция едно е изработването на технически проект при ремонта на тунел "Топли дол" при км 39+562 на АМ "Хемус". Стойността й е 350 хил. лв. без ДДС. Съоръжението е въведено в експлоатация през 1985 г. и е с дължина 883 м.

Втората обособена позиция е за проектиране на ремонта на тунел "Траянови врата" при км 53+297 на АМ "Тракия". Стойността й е 340 хил. лв. без ДДС. Тунелът е в експлоатация от 1985 г. и е с дължина 720 м.
Третата обособена позиция - за проектиране на ремонта на тунел "Правешки ханове" при км 54+672 на АМ "Хемус", е на стойност 320 700 лв. без ДДС. Съоръжението е в експлоатация от 1999 г. и е с дължина 834 м.
Всеки от трите технически проекта, който трябва да бъде направен, включва извършването на анализ на риска, геодезически измервания, конструктивно обследване на съответния тунел, при необходимост - извършване на инженерно-геоложки проучвания и представяне на технически доклад с проектно предложение за ремонтно-възстановителни работи на съоръжението. Целта е да се предвидят всички нужни мерки и дейности, които трябва да се изпълнят, в съответствие с изискванията на Наредбата за технически правила и норми за проектиране на пътни тунели.

Общата индикативна стойност на поръчката за проектиране е 1 010 700 млн. лв. без ДДС и се финансира от бюджета на АПИ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
861 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини