Румен Радев: Българският народ очаква сигурност в един все по-тревожен свят (снимки)

  • 05 май 2018 17:10

  • 3191
  • 10
Румен Радев: Българският народ очаква сигурност в един все по-тревожен свят (снимки)
© Булфото

Българският народ очаква сигурност в един все по-тревожен свят. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес, в навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия, удостои военнослужещи с висше офицерско звание на специална церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Радев изрази своето уважение към тях и ги приветства за усилията, които полагат в своята високоотговорна дейност. Той посочи, че очакванията към тях са огромни. Нашите съюзници от НАТО и ЕС очакват не декларирани, а реални способности и съвместимост, министърът на отбраната и неговият екип очакват от вас висок професионализъм, експертиза и отговорност при ръководството на Българската армия и вземането на важни решения, вашите подчинени очакват лидерство и грижа за тяхното професионално развитие, за повишаване на техния социален статус и мотивация, обществото ни очаква визия и отдаденост за изграждането на модерни въоръжени сили, отбеляза държавният глава.

"Като президент и върховен главнокомандващ очаквам да се водите изцяло от интересите на народа и да отстоявате офицерската си чест, посочи президентът. Убеден съм, че с високия професионализъм и изразените лидерски качества ще отговорите на тези очаквания и ще продължите да работите все така последователно и решително за развитието на Българската армия и за издигането на нейния авторитет", заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

На церемонията днес държавният глава удостои генерал-лейтенант Андрей Боцев с висше офицерско звание "генерал". Президентът освобождава генерал-майор Димитър Илиев от длъжността заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун от 1 август 2018 г. и го назначава на длъжността заместник-началник на отбраната от същата дата. Илиев беше удостоен с висше офицерско звание "генерал-лейтенант".

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на освобождава бригаден генерал Иван Лалов от длъжността командир на 3-та авиационна база и го назначава на длъжността заместник-командващ на Съвместното командване на силите. Лалов беше удостоен с висше офицерско звание "генерал-майор". Държавният глава освобождава бригаден генерал Иван Ортомаров от длъжността директор на дирекция "Операции и подготовка" на Министерството на отбраната, назначава го на длъжността заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и го удостоява с висше офицерско звание "генерал-майор".

Президентът назначава полковник Васил Лазаров на длъжността съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, като го удостоява с висше офицерско звание "бригаден генерал". Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на назначава полковник Пламен Ангелов на длъжността директор на служба "Военна информация", като го удостоява с висше офицерско звание "бригаден генерал". С указ на държавния глава полковник Маргарит Михайлов е назначен на длъжността директор на дирекция "Операции и подготовка" на Министерството на отбраната. Той беше удостоен с висше офицерско звание "бригаден генерал".

Президентът удостои полковник Митко Григоров с висше офицерско звание "бригаден генерал". Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на назначава капитан I ранг Георги Пенев на длъжността заместник-командир на Военноморските сили, като го удостоява с висше офицерско звание "флотилен адмирал".

С друг свой указ президентът назначава полковник Димитър Петров на длъжността командир на 3-та авиационна база и го удостоява с висше офицерско звание "бригаден генерал".

Държавният глава удостоява полковник Веселин Стоев - административен ръководител - военно-апелативен прокурор на Военно-апелативната прокуратура, с висше офицерско звание "бригаден генерал".

След церемонията ген. Андрей Боцев благодари за честта и доверието. Основните цели, по които ще работим, са мотивиран, подготвен личен състав на армията, възстановяване и надграждане на отбранителните способности и модернизация на армията, съвместима с нашите партньори от НАТО, отбеляза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3191 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Умник Гюро

2018.05.09 | 09:57

10
Кремълска зараза!
pi pi

2018.05.09 | 09:57

9
Виждал съм офицери от царската армия,те нямаха нищо общо със смешниците по време на комунизма.Сега гледам Генерал Бойко от СИК и не знам на кого е генерал.
хахах

2018.05.09 | 09:57

8
Червен клоун пишман военен.
ceco

2018.05.06 | 15:48

5
Радев е достоен за Министър Председател.Може би първият достоен.
оня с коня

2018.05.09 | 09:57

7
Трябва да му се даде шанс. Но това което Борисов направи с България е непоправимо. Натикаха ни в ръцете на еврейските банкери със огромни заеми. Ще им играем по свирката докато ни има.
дуци

2018.05.09 | 09:57

6
ЦЪРВУЛИИИ , ДЖЕНДЪРИ И ТЕМ ПОДОБНИ БАСТУНИ , НИКОГА ДО СЕГА НЕ СМЕ ИМАЛИ УМЕН ПРЕЗИДЕНТ , СИГУРНО ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗЧИСТИТЕ ОТ ПРОТОТИЯТА НА ПРЕДИШНИТЕ ,ОСОБЕНО НА предишниЮ тиквеник

2018.05.06 | 09:50

4
С тъпа седесарска Тиква никаква сигурност не може да имаме.

2018.05.06 | 08:37

1
Тиква си ти
Смешник

2018.05.06 | 09:50

3
Смешник!!! Офицерите с чест ги избиха шефовете ти!!!
ДО РОСЕН ЗЛАТЕВ

2018.05.06 | 09:50

2
СКОРО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ШАЙКАТА ЩЕ СЕ СМЕНИ.РАЗБРА ЛИ МЕКА МАРИО?

Добави коментар

Водещи новини