Цветан Цветанов в Смолян: Родопите са сериозен приоритет за държавата

  • 16 април 2018 16:45

  • 1552
  • 4
Цветан Цветанов в Смолян: Родопите са сериозен приоритет за държавата
© ГЕРБ

Родопите са сериозен приоритет за държавата. Инфраструктурата е сериозно подобрена, което личи от големия поток от туристи. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по време на среща с кметове на населени места от община Смолян.

На нея присъстваха още кметът на община Смолян и областен координатор на ГЕРБ Николай Мелемов, депутатът д-р Красимир Събев и областният управител Недялко Славов.

„Убеден съм, че контактите между нас са много важни, затова провеждаме тези срещи в цялата страна, а и същевременно трябва да започнем да говорим за предстоящите местни избори. Аз смятам, че не е рано, защото динамиката на събитията е изключително голяма. Една година от началото на мандата на кабинета „Борисов 3“, а виждате, че нашите опоненти не се занимават с градивна политика, градивна критика или с търсене на алтернативни решения, а с интриги“, коментира Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той каза, че през миналата година повечето общини от Смолянска област са получили държавна финансова подкрепа - недостатъчна на фона на желанията, но пък помощта е отпускана без значение от политическата принадлежност на кмета. Пред кметовете, чиито основни искания бяха за ремонт на селските пътища, Цветанов заяви, че ще се използват всякакви възможности за целеви средства, с които да се помогне на община Смолян, защото общината не може да кандидатства по селската програма.

За Широка лъка зам.-председателят на ГЕРБ каза, че е поет ангажимент да се ремонтира килийното училище, което е в църквата и е собственост на Пловдивската митрополия.

„Ние смятаме, че както за митрополията, това ще е подкрепа за едно емблематично училище за региона“, подчерта Цветанов. Той добави още, че с предстоящата реализация на водния цикъл в Смолян ще се решат много въпроси от висока степен на важност за жителите на града.

Според кмета на Смолян Николай Мелемов са много важни добрите отношения както в структурата на регионално ниво, така и с правителството, защото на всички кметове е нужна държавна подкрепа. „Ние станахме европейци по взискателност и е нормално хората да искат сега да живеят добре, а не да им се обещава да живеят добре. Като местна власт ние опитахме да изпълним най-важното за всяко населено място, а както знаете, в Смолян има много населени места, голяма пътна мрежа, а малко хора“, допълни Мелемов.

Той посочи, че основното, което искат кметовете и жителите на града и селата, е по-добра инфраструктура. „Хората харесват климата и природата в нашия регион, но достъпът трябва да бъде хубав. Ние очевидно няма как да развиваме тежката промишленост, а ще продължим да развиваме туризъм“, допълни Мелемов.

Според областния управител Недялко Славов реализираните в предишния мандат големи инвестиции в приоритетни обекти е затвърдило становището,че по подобен начин трябва да продължи да се работи. Той е убеден, че всяка смислена инвестиция в инфраструктурата се оценява високо от хората.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1552 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
дуци

2018.04.17 | 05:47

4
ТОЯ ЛАЙНОВОЗ ВЕРВА ЛИ СИ НА ПРАЗНАТА ТИКВА , ДРУГИ НАДАЛИ

2018.04.16 | 22:39

3
Добре, че ДПС там поддържат пътищата, а и туристите преминават от там по пътя за Гърция. Ей, куха главо!
naco

2018.04.16 | 22:38

2
Както бе и "оградата" по границата ли в този район,другарю Цветанов????
С

2018.04.16 | 22:38

1
С какви пари това копи*ле се разхожда из държавата? С нашите пари.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини