Министър Ангелкова се срещна с посланика на ОАЕ

  • 15 март 2018 18:22

  • 1371
  • 1
Министър Ангелкова се срещна с посланика на ОАЕ
©

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Обединените арабски емирства (ОАЕ) в България Абдулуахаб Насър Ал-Нажар. Двамата обсъдиха възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество и повишаване на обмена туристи.  

България предлага много добър потенциал за практикуване на различни видове туризъм, защото има прекрасна природа, много културно-исторически забележителности и благоприятен климат, подчерта министър Ангелкова. Тя акцентира върху политиките на ведомството да удължи крилата на летния сезон и така да се разшири партньорството с Емирствата и през пролетните и есенните месеци.

Министър Ангелкова представи Картата на инвестиционните проекти в туризма на България, която министерството разработи през 2017 г., и отбеляза, че двете страни могат да си сътрудничат по възможностите за инвестиции у нас и перспективите за развитие на туристическия сектор. Министър Ангелкова изрази надежда, че деловите отношения с предприемачи от ОАЕ имат добри перспективи.                

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard отбеляза изключително силните летни сезони на последните две години като брой привлечени чужди гости. Само за периода юни-септември 2017 г. у нас са дошли 5,3 млн. чуждестранни туристи, което е 5,7% ръст спрямо същото време на 2016, каза тя и изтъкна значението на директните срещи между представители на двете страни и участията в международни изложения. Министърът обърна внимание, че България традиционно участва всяка година в борсата Аrabian Travel Market в Дубай от 22 до 25 април 2018 г. - най-голямото туристическо изложение в ОАЕ.

Н.Пр. Ал-Нажар, който е пръв посланик на страната си у нас от 26 февруари 2018 г., заяви, че гражданите на Емирствата проявят интерес към България като туристическа дестинация най-вече заради богатото й културно наследство.

Последвайте канала на

Novini.bg
1371 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
УРОД

2018.03.16 | 02:42

1
МРАВОЯД

Добави коментар

Водещи новини