Румен Петков: Частна охрана да пази населените места е абсурд

  • 13 март 2018 07:51

  • 2870
  • 7
Румен Петков: Частна охрана да пази населените места е абсурд
©

Частна охрана да пази населените места е абсурд. Така държавата обявява, че няма ангажимент към сигурността на хората, а кметовете ще решават как и кой да охраняват. Това каза заместник-председателят на ПП АБВ и бивш вътрешен министър Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в в ефира на БТВ.

Според него така от една страна лъжем, че във всяко село ще има полицаи, излиза се от отговорност и се дава възможност да се въоръжава всеки, който иска да има сигурност. Той се възмути и от дадените подобни примери как се взимат по 5 лева от бедния жител на село за охрана.

„От една страна държавата казва, че финансира МВР, но не отпуска допълнителни пари за заплати и оборудване, от друга страна не охранява населението“, отбеляза Петков. „Хората не бива да се въоръжават“, категоричен бе той.

Той коментира и желанието да се промени Закона за неизбежната отбрана. „Постоянното променяне на закона води до неприлагането му“.

„Този шизофренен подход към гражданите не е добър. Още веднъж виждаме, че предизборните обещания не се спазват“, отбеляза Петков, визирайки обещанието да се осигури полицейско присъствие във всяко населено място.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в определи атмосферата в управляващата коалиция като отровена. „Този формат не е продуктивен. Той е заченат не в името на добруването на обществото, а в името на политическото присъствие във властта на Валери Симеонов. Когато това е на гърба на обществото, когато агресията е въпрос на личен просперитет, нищо добро не ни чака“.

По повод скандала с руския патриарх Кирил, Петкова заяви: „Словото на патриарха беше непремерено. Мисля, че той е бил подведен. Изказването му е неадекватно. Не може никой да си позволява да говори по този начин в една държава. Това няма да повлияе на отношенията ни с Русия“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2870 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Веселина С.

2018.03.15 | 12:15

7
След като МВР пуска на свобода убийци, изнасилвачи-престъпници, защо претендира г-н Петков? Не си вършите работата! Бедните хора по селата кой да ги пази? Колко престъпници има на свобода??? И колко неразкрити кражби и убийства има???

2018.03.15 | 12:15

6
ЧАСТНА ОХРАНА ЩЕ ИМА. ТАМ СОЦИАЛИСТИТЕ НЯМАТ ДОСТЪП.
гост

2018.03.15 | 12:15

5
Ще стане същото както с ЧСИ. С добри намерения се стига до Ада.
роб на влаЗта

2018.03.15 | 12:15

4
Ха кой се обади-министърът който окраде МВР без да попита служителите ....

2018.03.15 | 12:14

3
Този простак защо го канят по,, телевизиите'' ?
аз

2018.03.15 | 12:14

2
Въвеждане на частна охрана е равносилно на узаконяване рекета от 90-те години. По-алчно и ненаситно нещо от частника няма. А когато му се даде и власт...
ROSEN

2018.03.15 | 12:13

1
Не съм запознат още със всички детайли по частната охрана, но един въпрос към Господина - Вие като бяхте вътрешен министър как защитавахте малките населени места? Срещахте ли се на кафе с осъдени престъпници да ги молите да работят по тихо и да не се набиват на очи/ говоря за

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини