Депутати, институции и служби обсъждат на закрито заседание финансирането на сделката за ЧЕЗ

  • 01 март 2018 18:23

  • 1658
  • 3
Депутати, институции и служби обсъждат на закрито заседание финансирането на сделката за ЧЕЗ
©

Втората част на съвместното заседание на Комисиите по енергетика и контрол над службите, на което се обсъжда сделката за ЧЕЗ, ще бъде закрита.

Причината е, че договорът за покупко-продажба на активите на ЧЕЗ в България съдържа изрична клауза за конфиденциалност. Условието стана ясно от писмо на Гинка Върбакова, собственик на компанията купувач на ЧЕЗ „Инерком България“ ЕАД, което председателят на енергийната комисия Делян Добрев изчете. Във втората част от заседанието институциите ще представят конфиденциалната информация за сделката, с която разполагат. Откритата част на заседанието продължи почти 4 часа.

На заседанието присъстват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, Димитър Георгиев, председател на ДАНС, Галя Димитрова, изпълнителен директор на Национална агенция по приходите, Душан Щраух, посланик на Чехия, Стоян Мавродиев, главен изпълнителен директор на Българска банка за развитие, Юлия Ненкова, председател на Комисията за защита на конкуренцията, Иван Иванов, председател на КЕВР, Бойко Атанасов, зам.-председател на Комисията за финансов надзор, Гинка Върбакова, собственик на компанията купувач на ЧЕЗ „Инерком България“ ЕАД, Милена Стоева, председател на директорите на „Инерком България“ ЕАД, Петър Петров, зам.-изпълнителен директор на Агенция за приватизационен и следприватизационен контрол.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1658 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.02 | 09:42

3
ШАЙКАТА СЕ ОСРА
ХИТЪР ПЕТЪР

2018.03.02 | 09:17

2
.........С ОГОЛЕН ЗАДНИК

2018.03.02 | 09:17

1
Все отбор юнаци !!!! ха ха ха

Добави коментар

Водещи новини