Георги Гергов: БСП се управлява от треторазрядни хора

  • 24 февруари 2018 12:29

  • 21023
  • 67
Георги Гергов: БСП се управлява от треторазрядни хора
© Булфото (архив)

Оставката на енергийния министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по и свалянето на Валери Жаблянов дадоха коз в устата на представители на вътрешната опозиция в БСП. Че това ще бъдат основните теми, наред с организационните, чисто партийни въпроси, пролича от изказванията на Георги Гергов, Янаки Стоилов и Георги Божинов още на влизане на червения пленум, информира Канал 3.

Много грешки правим, Валери Жаблянов е поредната жертва на такива емоционални, прибързани действия, които водят до това, което казах едно време - че партията се управлява от треторазрядни хора, но то се доказа", отсече лидерът на социалистите в Пловдив.

По думите му разговорът в партията трябва да е за това да стане истинска опозиция и алтернатива, "а не само да приказваме на приказки, а всъщност да бетонираме Бойко Борисов", коментира социалистът.

По повод сделката за ЧЕЗ бизнесменът заяви, че продажбата му на фирма с 50 хил. лв. капитал е несериозно.

Тази фирма, по думите му, като вземе въпросното ЕРП, ще може да сваля правителства, предрече Гергов.

Не мисля, че оставката на Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по ние сме я извоювали, коментира още бившият член на ИБ на БСП, който бе низвергнат от Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Оставката на енергийния министър не решава проблема в енергетиката, категорични са други двама социалисти, коит често критикуват партийното ръководство - Янаки Стоилов и Георги Божинов.

"Днес, ако това го приеме българското общество, значи то е съгласно с него да се подиграват и унизяват, това не може да бъде прието", отсече Божинов. Той се изказа за обратното изкупуване на ЧЕЗ от българската държава. "Щом чехите искат да го продават, ще го купи българската държава", отсече социалистът.

По темата за скандала с декларацията на БСП и изречението за Народния съд, че бил "неизбежно и необходимо военновременно правосъдие", бившият депутат разкритикува ръководството.

"Ако ти си продължител на борбите на тази партия срещу фашизма, на оценките й за хитлеризма, ако си приел присъдата над фашизма и че Народният съд е елемент от присъдата на победителите за щетите на човечеството, които е нанесъл фашизмът, не можеш да се притесняваш, че такова изречение го има в нашата декларация", изригна Божинов.

"Сега е много важно да се поставят два въпроса - този за собствеността и управлението на българската енергетика, защото това са въпроси с голяма важност за гражданите и икономиката на страната, и оставката на министъра на енергетиката не решава този проблем сам по себе си", коментира Янаки Стоилов.

"Другият въпрос, за отношението на БСП към фашизма, трябва да бъде продължен", коментира бившият зам.-председател на парламента по повод отстрването на наследника си на трибуната в 44-то НС Той оцени като позицията на БСП, защитена в пленарната зала, но това е половината от разговора, защото той не може да приключи, смята Стоилов.

Той обаче остана непримирим срещу жертването на Жаблянов и мълчанието на ИБ на БСП, чиято позиция за Луковмарш всъщност бе приписана на него.

"Аз не знам дали Изпълнителното бюро действа реално като колективен орган?! И ако то е дало мандат на един от своите членове да изрази позиция, не би следвало след това пък колективно или чрез други говорители да се разграничава", атакува ръководството Янаки Стоилов.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
21023 67

Свързани новини

Коментари 67

Добави коментар
ANTIFA

2021.02.27 | 14:52

67
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ
пурко

2018.02.25 | 19:24

65
Господин-другарят Божинов да отговори защо "Фашизмът" на Ж.Желев бе забранена книга при БКП ? Откога станахте вярващи и по-католици от Папата? Та ръцете на родителите на някой от днешните БСП величия още са изцапани с кръв.
елф

2018.02.25 | 19:24

66
Защото аналогиите бяха стряскащи за висшето ръководство на БКП. Другата причина е че при фашизма нацията е над всичко и частната собственост си е частна собственост. При БКП националността бе изместена от интернационализма а българина бе роб на партията.
елф

2018.02.25 | 19:23

64
Чакаме четвърторазрядните ....
ПРИВИТИЗИРАН ПЕНСИОНЕР

2018.02.25 | 19:23

63
Прав е Гергов ,първоразрядните приватизираха ,окрадоха по време на демокрацията де що има и сега тези точат лиги да се налапат .Боли го Гецата главата за БСП- то,той си е взел своя пай.
ТИКВАТА ОКРАДЕ БЪЛГАРИТЕ

2018.02.25 | 19:23

62
И СИ КУПИ ЕРП ЗА 300 000 000 ЕВРО.
гост

2018.02.25 | 19:23

60
Някогашните интернационалисти са днешните джендъри.
пурко

2018.02.25 | 19:23

61
Аз им викам интернаци онанисти....
naco

2018.02.25 | 19:23

59
А,Вие от ПЪРВОРАЗРЯДНИТЕ хора ли Сте,другарю Гергов?! Не,виждате ли ,че в тази "партия" стоите като КРЪПКА?!

2018.02.25 | 19:23

58
НЯМА КОЙ ДА ГО СЛУША.ТОЙ Е МИЛИОНЕР,А НИЕ В МНОЗИНСТВОТО СИ БЕДНИ.ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА НА СИТИЯ.

2018.02.25 | 19:23

57
ГЕРГОВ Е ПОДЛОГА НА ГЕРБ.ЗАТОВА СИ ГО ПУСКАТ ТУКА И МУ СЕ РАДВАТ.
гост

2018.02.25 | 19:22

56
По-скоро сценарият се повтаря. Не можаха да мръднат ГЕРБ. Сега сметките на ЧЕЗ да скочат а с тях да скочат и абонатите. Може би ще сме свидетели на нов преврат.

Добави коментар

Водещи новини