Премиерът разговаря със зам.-председателя на ЕК

  • 22 януари 2018 12:58

  • 1010
  • 6
Премиерът разговаря със зам.-председателя на ЕК
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разговаря със заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Основна тема на разговора бяха приоритетите, които България поставя по време на своето първо председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Тимерманс е уверен, че страната ни ще положи необходимите усилия по изпълнението на всички основни въпроси от европейския дневен ред. По време на разговора широко бяха дискутирани темите за европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

Двамата се обединиха около мнението, че стабилността на региона е от ключово значение за цяла Европа и затова е важно те да получат ясен европейски път на приобщаване.

Премиерът Борисов подчерта и значението на свързаността на Западните Балкани чрез инфраструктурните проекти, които ще дадат тласък в икономическото и културното развитие на страните и тяхната връзка с Европа. Българският министър-председател отбеляза пред Тимерманс, че като председател България ще търси съгласие по всички теми, включително и за миграцията, отношенията ЕС-Турция, цифровизацията, Брекзит и ще работи за единството на Европейския съюз.

Дебатът в Европа, който породи Истанбулската конвекция, също беше обсъден по време на срещата. Премиерът Борисов подчерта, че ще положи необходимите усилия документът да бъде ратифициран от българския парламент, така както увери пред трибуната на Европейския парламент при представянето на приоритетите на председателството.

„Няма да допуснем насилие над жени и деца“, заяви на срещата си с Тимерманс премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и благодари на Франс Тимерманс за отличното сътрудничество с Европейската комисия.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1010 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.02.01 | 18:51

6
BOIKOOOOOO MRI KURVO
ГЕРБАВ

2018.02.01 | 18:49

5
Пожарникара буда-ла десет години разнася славата ни по света с ръкомахане…

2018.02.01 | 18:48

4
ТИКВА ПРАЗНА

2018.01.29 | 10:04

3
НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ МИНАЛОТО СИ! ЕВРОПА НА НАЦИИТЕ!
ФЕДОСОФФ

2018.01.29 | 10:04

2
Цитат на един умен човек: "Като се замислиш в крайна сметка СИК ще управлява ЕС през следващите шест месеца. Пожарникара буда-ла и кукловодите, които му купиха длъжността главен секретар и генерал преди 15 г., днес ще определят дневния ред на Европа…В известен смисъл така ѝ
ФЕДОСОФФ

2018.01.29 | 10:03

1
Като се замислиш в крайна сметка СИК ще управлява ЕС през следващите шест месеца. Пожарникара буда-ла и кукловодите, които му купиха длъжността главен секретар и генерал преди 15 г., днес ще определят дневния ред на Европа…В известен смисъл така ѝ се пада на Европа.

Добави коментар

Водещи новини