Борисов се среща със синдикатите от КНСБ, представляващи интересите на работещите в системата на МВР

  • 11 януари 2018 08:01

  • 2023
  • 2
Борисов се среща със синдикатите от КНСБ, представляващи интересите на работещите в системата на МВР
© Булфото (архив)

От 08.30 часа в сградата на Министерски съвет, премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се срещне със синдикатите от КНСБ, представляващи интересите на работещите в системата на МВР. Обществената организация ще бъде представена от Венцислав Станков, президент на синдикатът на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ и Христо Христов, председател на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР.

По-късно през деня синдикатите в МВР ще протестират на няколко места в столицата. СФСМВР планира две групи от членове да протестират и отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС. В часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа, протестиращите служители в МВР ще „посрещат“ делегациите с винили на кръстовището на бул. „Брюксел“ и бул. „Цариградско шосе“ и на кръстовището на Орлов мост. Протестните действия ще продължат в 18.15 часа в района на Народния театър „Иван Вазов“. Синдикатите настояват за увеличение на заплатите им с 15% със задна дата и изработване на нов закон за МВР.

В сряда бе премахнат протестен билборд на синдикатите в МВР. Съобщението, изписано на английски език гласеше, че българските полицаи получават основна заплата от по 340 евро. То бе поместено на билборда на кръстовището на ул. „Гурко" и бул. „Евлоги Георгиев". С него полицаите щяха да посрещнат чуждестранните гости. На правителственото заседание в сряда премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изрази възмущението си от премахването на билборда.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2023 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.11 | 18:12

2
Господ пак ще ръси мозък и с един замах ще реши проблемите.Жалки сте смешни сте отивайте си.
Бай кольо

2018.01.11 | 18:12

1
Не мога да разбера,какво очакват да постигнат точно по време на откриването на европредседателството.Двама от шефовете в ЕС казаха ясно - Това си е ваш вътрешен проблем,ние ще решаваме проблемите на Европа,а не вътрешните проблеми на България.Т.е.този протест е с цел да смущ

Добави коментар

Водещи новини