Татяна Дончева: Мораториумът върху лекарствата показва дилетантския начин на управление

  • 20 декември 2017 08:21

  • 3055
  • 5
Татяна Дончева: Мораториумът върху лекарствата показва дилетантския начин на управление
©

Темата с мораториума показва дилетантският начин, по който се вземат решенията в България. От парите на нашата здравна каса, които не стигат за покриване на нуждите на здравеопазването, се отделят прекалено много пари за нови лекарства – около 2/3. Всеки от нас има близки, които са болни или починали от рак. Независимо от това има още много болести, които трябва да бъдат лекувани. В дълбоката провинция хората си умират вкъщи без да могат да стъпят при лекар. Това каза лидерът на „Движение 21“ Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в в ефира на БТВ.

„Никой не обяснява в какво се състои проблемът. Той е колко пари имаме и как да ги разпределим“, подчерта тя. По думите й Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г го плаши всеки протест и променя решенията без да е вникнал в проблема. „Това е политическа доминация на ПР-ите над здравия разум“. „Здравеопазването има тежки проблеми и диспропорции. Който и да е здравен министър няма да направи нищо, защото Борисов не застана зад гърба му“, смята Дончева.

Според нея КОНПИ и Специализираният съд трябва незабавно да бъдат закрити. „Не може да има държавен орган, който беззаконничи. Да отива и да прави запор върху имущество, което не разследва. Това е абсолютно измислен орган, на който трябва да му се забрани да блокира повече, отколкото има да взима“, категорична бе Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

„Според мен голямата част от старите съпартийци в БСП ще гледат да се наместят в конюнктурата, за да могат и те нещо да вземат. Аз си спомням какво се случи по онова време. Депутатите от СДС искаха да вземат една автогара и бяха ударени през ръцете, защото не била за нея. Надежда Михайлова не можа да вземе бившите гаража на ЦК за мъжа си, защото не бил за нея. В същото време една секретарка да взема външнотърговските дружества – не звучи ли смешно?, попита Дончева.

„Когато един човек и един народ е тръгнал през просото в ущърб на държавния интерес има един момент, в който Господ ще ги удари. Европарите ще свършат в един момент. Животът не се изчерпва с това да вземаш пари, които не можеш да изхарчиш. Електоратът обича измамно“, предупреди лидерът на „Движение 21“.

„Здраевеопазването е в криза и трябва спешно да се обърне внимание на това. Не може да се затварят болници. Хората от провинцията къде ще ходят?“, каза още Дончева.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3055 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.12.27 | 13:40

5
мораториумът върху лекарствата доказва че социалистите искат да крадат

2017.12.27 | 13:40

4
БСП ОТРОВИТЕЛИ

2017.12.27 | 13:40

3
Глупава и гнусна жена

2017.12.27 | 13:39

2
От къде изпълзя тая мухлясала вещ?

2017.12.27 | 13:39

1
Тая вонещица пак пълзи към тортата. Опърдяна работа.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини