Министър Димов се срещна с кмета на Каварна по казуса Калиакра

  • 29 октомври 2017 18:47

  • 2764
  • 0
Министър Димов се срещна с кмета на Каварна по казуса Калиакра
© Булфото (Архив)

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе проведе днес работна среща с кмета на община Каварна Нина Ставрева и представители на работните групи по казуса Калиакра арх. Иван Димчев, арх. Камен Жейнов и инж. Емил Тасков.

Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Целта на срещата е продължаване на диалога и намиране на работещи решения по възникналите проблеми във връзка с решението на съда на ЕС по казуса.

За момента разговорите напредват и има сближаване на позициите, които през месец ноември министър Димов ще защитава в Брюксел, стана ясно на срещата.

Преговорите между МОСВ, местната общност и местните власти са положителни. Министър Димов изрази увереност, че позицията на страната ни ще бъде защитена в Брюксел.

Беше уточнено, че на този етап „Интегрирания план за управление на защитените зони“ е изваден от разговорите, поради факта, че той е силно неприемлив от местната общност. Междувременно е приет нов подход за управление на зоните от Натура 2000, при който областните управители и кметовете да бъдат отговорни за изработването на интегрираните планове, съвместно с местните общности и защитавайки интересите на гражданите и опазването на околната среда, което е императив на ЕС.

Това изисква законови промени, които ще се направят през 2018 година.

Министър Димов увери, че е запознат с внесените от кмета на Каварна документи, с които плажът Болата да мине на управление и стопанисване от общината и се надява това да стане факт в най-скоро време.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини